Mindegyik üvegcsére írd rá, hogy mi van benne, illetve azt is, hogy mikor tetted el (pontos dátumot). Ezeket a növényeket - ilyen formában - körül-belül egy évig használhatod fel. Szinte mindent eltehetsz így, legyen szó bazsalikomról, oregánóról, mentáról, citromfűről, rozmaringról, petrezselyemről, vagy metélőhagymáról. Ha nincs helyed a szárításra, akkor vegyél légmentesen zárható műanyag kis zacskókat és ezekbe tedd a leszedett növényeket, amit a mosás után csak simán le kell fagyasztani. Mindig annyi mennyiséget vegyél ki a mélyhűtőből, amennyire éppen szükséged van. Ha mindenképp a szárítás mellett döntenél, akkor a mikróban, vagy a sütőben is felgyorsíthatod ezt a folyamatot, de vigyázz, mert ez tűzveszélyes lehet!
Fotó: 123RF
Mindegyik üvegcsére írd rá, hogy mi van benne, illetve azt is, hogy mikor tetted el (pontos dátumot). Ezeket a növényeket - ilyen formában - körül-belül egy évig használhatod fel. Szinte mindent eltehetsz így, legyen szó bazsalikomról, oregánóról, mentáról, citromfűről, rozmaringról, petrezselyemről, vagy metélőhagymáról. Ha nincs helyed a szárításra, akkor vegyél légmentesen zárható műanyag kis zacskókat és ezekbe tedd a leszedett növényeket, amit a mosás után csak simán le kell fagyasztani. Mindig annyi mennyiséget vegyél ki a mélyhűtőből, amennyire éppen szükséged van. Ha mindenképp a szárítás mellett döntenél, akkor a mikróban, vagy a sütőben is felgyorsíthatod ezt a folyamatot, de vigyázz, mert ez tűzveszélyes lehet!