Gulyás Gergely elárulta, hányan haltak meg Magyarországon a második oltásukat követően

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a digitális védettségi igazolványról és a harmadik hullám lecsengéséről is beszélt a csütörtöki kormányinfón.

Gulyás: Sikerült letörni a harmadik hullámot

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette: véglegesen sikerült letörni a koronavírus-járvány harmadik hullámát Magyarországon. A politikus hozzátette: nem kell már sok idő, és újra megközelítjük a tavaly nyári statisztikai adatokat. Ennek szerinte az az oka, hogy hazánk európai összevetésben is kiemelkedően jól teljesített az átoltottság frontján (igaz, egyetlen EU-tagállam azért még Magyarországot is megelőzi). Gulyás azt is elmondta, hogy a koronavírus elleni vakcinára regisztrált személyek 92 százaléka már megkapta az oltást. Mivel jelenleg már minden oltóanyagból többlet mutatkozik, ezért bárki gyorsan túleshet a vakcináción, aki igényli azt. Mostanra már a magyar társadalom 54 százalékát sikerült beoltani, és a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ezzel már a társadalmi immunitás előszobájába léptünk. Ha mindehhez hozzászámítjuk azokat, akik átestek már a betegségen, akkor máris 60 százalék közelében járunk - tette hozzá.

Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy június közepére egy olyan digitális védettségi igazolvány áll majd a beoltottak rendelkezésére, mely a vakcina típusát és a két vakcináció időpontját is tartalmazni fogja, ezért meg fog felelni az EU-s irányelveknek.

Fotó: 123rf

Lapozz, a következő oldalon folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2