Egészség

Olajban vagy zsírban süssünk, hogy ne mérgezzük magunkat? Itt a meglepő válasz

Íme az örök vitatéma, de most öntsünk tiszta vizet a pohárba.

Elhíztunk

Egyes tanulmányok szerint mi vagyunk Európában a legelhízottabbak, mi több a magyar lakosság csaknem hatvan százaléka túlsúllyal küzd. Ennek az egyik oka az, hogy imádunk zsírban, olajban tocsogó ételeket enni, sok-sok egyszerű szénhidráttal, mint például a fehér kenyér. Arról már ne is beszéljünk, hogy nem fogyasztunk túl sok zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyest és olajos magvakat sem. Az étolaj többszörösen feldolgozott termék, amely különböző betegségekhez, elhízáshoz és rossz közérzethez is vezethet. Persze nem arról van szó, hogy egyáltalán ne használjunk étolajat, csak arról, hogy csökkentsük a használatát, illetve fogyasszuk tudatosabban. Az étolaj jellemzően napraforgóból, repcéből vagy olivából készül, úgynevezett sajtolási technikával, ám a kapott termék nem éppen gusztusos sem állagra, sem ízre és szagra, ezért újabb folyamaton esik át. Lapozz a cikk folytatásáért!

étolaj

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: Karolina Grabowska/Pexels

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Sokszor éri baleset a körmeinket, éppen emiatt előfordul, hogy muszáj a többit is lereszelni. De ne aggódj, röviden hosszon is nagyon jól mutatnak az egyes manikűrök.
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.