Forradalmi eljárás, amitől frissek maradnak a zöldségek, gyümölcsök

Nagy (és kis) bevásárlásaink során a zöldség-és gyümölcspultnál válogatva ma már nem csak az számít fontos szempontnak, hogy a megvásárolni kívánt termék állapota milyen, hanem az is lényeges, hogy a lehető legkevesebb csomagolóanyagot kelljen hazavinni. Sőt, egy a DS Smith megbízásából készült felmérésből az is kiderült, hogy a fogyasztók számára kifejezetten fontos, hogy a csomagolás újrahasznosítható anyagból legyen.

A NÉBIH adatai szerint Magyarországon az utóbbi 5 évben átlagosan 7%-kal nőtt a zöldség-gyümölcs fogyasztás száma – melyet a COVID járvány is befolyásolt.

Körforgásos gazdaság: műanyagmentes csomagolásba kerülnek a zöldségek, gyümölcsök

Mindezt felismerve a DS Smith nemzetközi vállalat jövőtudatos csomagolási szakértőként egy olyan új, kisméretű mikrohullámú karton zöldség-gyümölcs csomagolási technikát fejlesztett ki, amely a műanyaghoz képest akár 3 nappal tovább frissen tartja a zöldségeket, gyümölcsöket, stabilabb tartást ad a tálcáknak, miközben 100%-ban újrahasznosítható. Ráadásul esztétikusabb, és költségben sem jelent nagyobb terhet.

"A zöldség-gyümölcs szegmensben tapasztalható csomagolási trendeket a költséghatékonyság, a fenntartható, műanyag kiváltására alkalmas alternatív megoldások keresése határozza meg.” – mondja Fekete Zsolt, a DS Smith Packaging Hungary ügyvezetője.

Folytatásért lapozz a következő oldalra

papír csomagolás gyümölcsök

Oldalak

  • 1
  • 2