Fogápolási kisokos - Így lehet csillogóan fehér és egészséges mosolyod

A szép és egészséges mosoly nem csak bájos, de meggyőző is, így nem árt ügyelni a fogaink épségére és szépségére, hogy be tudjuk vetni ezt a titkos fegyvert. Ahhoz, hogy mosolyunk tényleg önfeledt lehessen, összegyűjtöttük a legfontosabb fogápolási tudnivalókat.

1. Milyen a jó fogkrém?

Célszerű olyan terméket választani, ami összetételének köszönhetően fokozza a nyál természetes védőképességét és a fogzománcot is erősítő fluort tartalmaz. Persze, az érzékeny fogak vagy a sérülékeny íny is fontos tényező lehet választáskor. Sok termékben olyan kémiai fehérítőanyagok (triklozán vagy hidrogén-peroxid) is megtalálhatók, amik bár segítenek világosabbá tenni fogainkat, hosszútávon mégis roncsolhatják azokat. Ezek helyett érdemesebb lehet olyan termékeket választani, amik aktív szén tartalmukkal fehérítik a fogakat, ami egy régi, jól bevált és természetes módszere a fogak fehérítésének.

2. Milyen gyakran moss fogat?

Ideális esetben minden étkezés után fogat kellene mosnunk. A dolgos hétköznapok forgatagában persze nem mindig van erre lehetőségünk, de napi kétszeri fogmosás így is elengedhetetlen fogaink megfelelő tisztántartásához és a különböző fogbetegségek megelőzéséhez. Fontos, hogy szénsavas üdítőitalok, valamint gyümölcssavat tartalmazó italok és ételek után ne mossunk azonnal fogat, mert sérülhet a fogzománc, ilyenkor akár rágózhatunk is helyette.

3. Mivel moss fogat?

Fogkefét vásárolni mindig személyre szabottan érdemes, hiszen ahogy külsőleg sem vagyunk egyformák, a fogaink is éppen annyira különbözőek, így ami nekünk jó, nem biztos, hogy másnak is az. Szerencsére a választék igen széles, a kemény, puha és extrapuha sörték mellett már gumis tisztítóval és nyelvtisztítóval rendelkező darabokat is találhatunk az üzletek polcain. A legjobb a sűrű sörtéjű, kisfejű kefe, mely a nehezen elérhető részeket is alaposan meg tudja tisztítani, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a fogkefét 2-3 havonta érdemes lecserélni!

4. Hogyan moss fogat?

Legalább 3 percen keresztül - de leginkább addig, amíg elég tisztának nem érezzük őket, - ápoljuk fogainkat körkörös mozdulatokkal, minden alkalommal. Tanácsos a legnehezebben tisztítható és a fogkőképződésre leginkább hajlamos területekkel kezdeni a fogmosást. Függőleges, finom mozgásokkal dolgozzunk a fognyaktól (ínytől) a fogélek, illetve rágófelszínek felé. Tudnunk kell, hogy minden fogkefe csak ott tisztít, ahol a sörteszálak direkt mechanikai kontaktust létesítenek a fogfelszínnel. Ha a fogkefe sörtéi nem érnek el egy adott régiót, teljesen mindegy, hogy hányszor, milyen fogkefét és milyen technikát használunk, a várt eredmény elmarad.

5. Plusz higiénia

A fogmosáson kívül egyéb szájápolási módszerekkel is tehetünk fogaink egészségéért. A fogselyem például a fogak közötti lepedéket is könnyen eltávolítja, a szájzuhany pedig vízsugár segítségével szabadítja meg a fogainkat és a nehezen elérhető zugokat az ételmaradékoktól. Fogmosás után ajánlott a szájvízzel való öblögetés, amelynek baktériumölő hatása miatt a fogaink még ápoltabbak és egészségesebbek lehetnek, rohanós napokon pedig az étkezések után egy-egy cukormentes rágógumi is jól jöhet.

Ha biztosra szeretnél menni! (x)

Ha számodra is fontos, hogy a fogaid fehérek és egészségesek legyenek és mindezt kémiai hatás nélkül szeretnéd elérni, akkor a Curaprox Black Is White fogkrémet Neked találták ki! A fogkrém fekete színéért is felelős aktív szén anélkül távolítja el a szennyeződéseket, hogy koptatná a fogzománcot, és annak ellenére, hogy semmilyen kémiai fehérítő anyagot nem tartalmaz, mégis ragyogó fogakat eredményez. Ha pedig valamiért nincs időd a fogmosásra, csak dobj be egy Black is White fekete rágógumit a friss leheletért és őszinte mosolyért!

Keresd a termékeket a webshopban!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!