Ezért érdemes kávézni! Így hat a fekete az artériákra

Napi pár csésze kávét rendszeresen fogyasztva tisztíthatjuk az artériáinkat és ezáltal csökkenthetjük a szívbetegségek kialakulásának kockázatát – állítják koreai kutatók.

Újabb jótékony hatás

A kutatás során 25 ezer nő és férfi esett át munkahelyi egészségügyi vizsgálaton. A szakértők ezt követően állapították meg, hogy azoknál a munkavállalók, akik mérsékelt mennyiségű (3-5 csésze) kávét fogyasztottak napi rendszerességgel, kisebb az esélye a korai szívbetegségek kialakulásának. A Heart című lapban megjelent mostani tanulmány csak tovább erősítik azokat az állításokat, amelyek szerint a kávénak igenis vannak jótékony hatásai. Korábban már történtek olyan kutatások, amelyek alátámasztották azokat a feltevéseket, hogy a reggeli fekete képes csökkenteni a koleszterinszintet és a vérnyomást.

Fotó: lifehack.org

Oldalak

Fashion&Beauty
Méltó módon ünnepelte meg Renaissance című filmjének londoni premierjét Beyoncé: a világhírű díva emlékezetes kreációt öltött magára, melyben minden tekintetet magára vonzott.
Sztárok
Milyen is igazából az Inspiráló Nő? Nos, a kérdésre sokféle választ lehet adni, egy azonban biztos: Hevesi Kriszta a kisugárzásával, az évtizedes munkájával, a szemléletmódjával és a belső értékeivel...
Fashion&Beauty
Julia Roberts frizurája már nem a megszokott, egy új stílusra váltott a színésznő.