Ételek, amiket tilos megmosni főzés előtt - Nem a hús a legmeglepőbb
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/hus_123rf.com_980x480.jpg?itok=eqDiODoM)
Érdekes lista.
1. Nyers hús
A legtöbben főzés előtt megmossák a nyers húst (pulyka, csirke, marha, sertés), pedig nem kellene, mert csak rosszat teszünk vele saját magunknak. Bár így a rajta lévő baktériumoktól nagyjából megszabadulhatunk (az összeset képtelenség leöblíteni), a kórokozók ott maradnak a konyhapulton, a mosogatóban, vagyis könnyen átkerülhetnek más élelmiszerekre is.
2. Nyers hal
A nyers húshoz hasonlóan a nyers halat sem szabad megmosni, méghozzá ugyanazon okból kifolyólag: ha lecsapatjuk vízzel, elősegítjük a baktériumok terjedését.