Egészség

Ételek, amiket tilos megmosni főzés előtt - Nem a hús a legmeglepőbb

Érdekes lista.

1. Nyers hús

A legtöbben főzés előtt megmossák a nyers húst (pulyka, csirke, marha, sertés), pedig nem kellene, mert csak rosszat teszünk vele saját magunknak. Bár így a rajta lévő baktériumoktól nagyjából megszabadulhatunk (az összeset képtelenség leöblíteni), a kórokozók ott maradnak a konyhapulton, a mosogatóban, vagyis könnyen átkerülhetnek más élelmiszerekre is.

2. Nyers hal

A nyers húshoz hasonlóan a nyers halat sem szabad megmosni, méghozzá ugyanazon okból kifolyólag: ha lecsapatjuk vízzel, elősegítjük a baktériumok terjedését.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Egészség
Lifestyle
Mondhatjuk, hogy a telefonunk már úgy hozzánk nőtt, hogy nélküle gyakorlatilag sehova sem járunk és semmit sem csinálunk. Ennek megfelelően fontos, hogy mindig vigyázzunk rá és rendeltetésszerűen...
Lifestyle
Sztárok
Minden nő szívét megdobogtatja, de Pedro Pascal továbbra is kitart Hollywood legrejtélyesebb agglegényének szerepe mellett.
Sztárok
Zendaya sosem volt az a fajta, aki a biztonságos választásokat keresi.
Sztárok
Melinda French nemcsak válaszokat adott, hanem reményt is sokaknak, akik maguk is az újrakezdésre vágynak.