Egészség

Ételek, amiket tilos megmosni főzés előtt - Nem a hús a legmeglepőbb

Érdekes lista.

1. Nyers hús

A legtöbben főzés előtt megmossák a nyers húst (pulyka, csirke, marha, sertés), pedig nem kellene, mert csak rosszat teszünk vele saját magunknak. Bár így a rajta lévő baktériumoktól nagyjából megszabadulhatunk (az összeset képtelenség leöblíteni), a kórokozók ott maradnak a konyhapulton, a mosogatóban, vagyis könnyen átkerülhetnek más élelmiszerekre is.

2. Nyers hal

A nyers húshoz hasonlóan a nyers halat sem szabad megmosni, méghozzá ugyanazon okból kifolyólag: ha lecsapatjuk vízzel, elősegítjük a baktériumok terjedését.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Bátran kimondhatjuk, hogy a rappert nehéz féken tartani. Kanye West most újra bunyózott hirtelen felindulásból.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Közösségi költségvetésből új zebra épül Budapesten. Ezen a helyen nem kell többet aluljárózni.