Ételek a zsír ellen - 1. rész

Sokszor sokan mondták már el a „nagy titkot” a tuti fogyásról. Bizonyára nem kevésszer hallottad a közhellyé vált mondást: „Az vagy amit megeszel!” Most azonban itt van 3x5 valódi igazság, ami tényleg segít neked a zsír elleni küzdelemben. Íme az első ötös!

1. Fogyassz brokkolit

Igazi egészségbomba a köbön. Antioxidáns-, vas- és rosttartalma lenyűgöző. A legkülönlegesebb képessége azonban, az „indol” tartalma, ami hatással van az ösztrogénre („női hormon”). Az ösztrogén pedig zsírraktározásra ösztönzi a szervezetet, viszont a brokkoli segít alacsony tartani ezt a szintet, ezáltal zsírvesztést indít be. Együk tehát a brokkolit, mert csak jót tesz és még finom is!

2. Kenyér, keksz és tészta teljes kiőrlésű gabonából

Az egyik legfontosabb fegyver a zsír ellen, a szénhidrát bevitel egészséges mennyisége és minősége. Igen, a zsír ellen folytatott harcban van olyan időszak, amikor szervezetünknek szüksége van gabonafélékre. Reggelre egy szelet teljes kiőrlésű kenyér néhány darab keksszel vagy munkavégzés (futás, edzés) előtt/után egy kis adag barna rizs, tészta.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Mindezeket testünk jóval lassabban emészti meg, így később lesz szüksége újabb táplálékbevitelre. Továbbá kisebb inzulin reakciót váltanak ki. Az pedig orvosilag kimutatott tény, hogy az inzulinszint megemelkedése zsírraktározásra készteti a szervezetet. A fehér kenyér és egyéb hasonló pékkészítmények tehát, pont az ellentétes hatást váltják ki. Eltelítenek egy kis időre, de arra ösztönzik a testet, hogy zsírt raktározzon el!

Képek:babble.com, parents.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Vasárnap a 89 éves, világhírű olasz divattervező, Giorgio Armani nem mindennapi showja zárta a milánói divathetet, aki egy mesebeli téli kertet álmodott meg a 2024-es őszi-téli kollekciójában.
Lifestyle
Milliók döbbennek meg a friss internetes bejegyzések és hírek kapcsán - azt mondják, fogalmuk sem volt erről. Az egyik márka telefonjai ugyanis egy titkos mikrofonnal vannak ellátva.
Lifestyle
Már egy kis adag is halálos lehet belőle, hiszen ötezerszer erősebb a heroinnál. Az elefántdrog már Európában van.