Élő ételekkel az egészséges életért

Karcsúsít, energiát ad és bizonyítottan nagyon egészséges.

Mi is az az élő étel?
Talán sokan nem tudják, mit jelent pontosan az élő étel kifejezés. Természetes táplálkozást kell érteni ez alatt, vagyis az ételek olyan formában való fogyasztását, ahogy azokat a természet megalkotta. És ha valaki azt hiszi, hogy ez csak almaevést és nyers sárgarépa ropogtatást takar, az nagyon téved.

Hála Lénárt Gittának, blogjának és szakácskönyveinek, a hagyományosan nehéz, húsos ételekről és cukros süteményekről hírhedt magyar konyha hazájában is egyre többen megismerik és kipróbálják ezt a táplálkozási módot.

Lénárt Gitta 2010-es, első szakácskönyve rekordsebességgel tört a könyves toplisták élére. Az Élő ételek könyvének sikerén felbuzdulva a szerző elkészítette a folytatást: a most bemutatott Élő édességek könyvét. Gitta elmondta, hogy három éve, egészségügyi okok miatt döntött az életmódváltás mellett. Azóta pedig kizárólag élő ételeket fogyaszt, sokkal több az életereje, vérnyomás problémái megszűntek, és még az allergiája is elmúlt.

Annak idején a közelgő karácsonyi ünnepek inspirálták, hogy előálljon az élő étetlek néhány kreatív elkészítési módjaival, és az ünnepi vacsora számára ne csupán a saláta rágcsálásról szóljon. Hamarosan elindította saját blogját (Gitta nyersétel blogja), majd következtek a szakácskönyvek.

Sikerének oka részben azzal magyarázható, hogy egyre többen igyekeznek változtatni táplálkozási szokásaikon, keresik az egészséges ételeket, a biotermékeket. A választék első pillantásra csekélynek tűnhet, ám Gitta erre rácáfol hihetetlenül kreatív ötleteivel és receptjeivel. Hogy csak néhány példát említsünk, kedvencei közé tartozik a pizza, a fasírt, vagy a zserbó.

Torták és sütik liszt és cukor nélkül

Mielőtt valaki elcsodálkozna, az élő ételek fogyasztása nem jelenti azt, hogy száz százalékban le kell mondani a meleg ételről. Az ételek élők maradnak 42 C fokos felhevítésig, ez alatt a hőfok alatt ugyanis nem bomlanak el a szükséges, érzékeny enzimek.

Az élő ételek nagyköveteként is emlegetett Gitta azt tanácsolja, hogy aki szeretne belekóstolni ebbe a fajta táplálkozásba, 1-2 hetes próbát tartson, és tapasztalja ki, hogyan is reagál rá a szervezete. A szerző ezen kívül a fokozatosságot hangsúlyozza, és hogy először érdemes csak az italokkal kísérletezni. Erre a célra egy sor egészséges és finom turmixot javasol.

Az új szakácskönyv, az Élő édességek könyve már kapható a Bioenergetic Kiadó gondozásában, és ilyen rövid időn belül máris a Bookline összesített toplista dobogóján találjuk.

Ha beszerezzük a könyvet, többek között az is kiderül, hogyan készíthető el egy ínycsiklandó citrom, vagy narancsos répatorta, liszt, tojás, vagy fehércukor felhasználása nélkül. Aki pedig további receptekre kíváncsi, Gitta blogját is olvasgathatja (www.gittarawfood.blogspot.com), ahol minden héten új finomságok elkészítésének titkaiba avatja be olvasóit.

A galériában kedvcsinálónak, néhány kép Gitta blogjából.
 

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!