Egészség

Ezek az élelmiszerek mérgező hidrogén-cianidot tartalmaznak

Kevesen tudják, de többféle élelmiszer is tartalmaz természetes módon kisebb-nagyobb mennyiségű hidrogén-cianidot, amit kéksavnak nevezünk.

Nem szabad ezekből sokat fogyasztani

A hidrogén-cianid, más néven kéksav, egy rendkívül mérgező vegyület, amely számos ipari és természetes folyamat során képződhet.

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Az anyag veszélyessége és potenciális egészségügyi kockázatai miatt kiemelt figyelmet érdemel.

A galériánkban bemutatjuk, hogy mi is pontosan a hidrogén-cianid, miért ennyire veszélyes, hogyan termelődik, és mely élelmiszerekben található meg!

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Egészség
Sztárok
Sokan stresszesek, hogy el kell készíteni az ünnepi menüt, de Krausz Gábor szerint ennek nem erről kell szólnia.
Christmas
A többség nagyon nem szereti a zselés szaloncukrot, de egyáltalán egészségesnek mondható ez a nem mindennapi állagú desszert?
Sztárok
A magyar színház- és filmrajongók nagy kedvence fájdalmasan korán, 55 évesen távozott az élők sorából. Kálloy Molnár Péter szinte az utolsó pillanatig bízott benne, hogy legyőzi betegségét, mellyel...
Lifestyle
A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda karamellizált fehércsokoládéval bevont Lotus kekszes karamellás szaloncukra nyerte el a rangos Az Év Szaloncukra címet az idén. Az ünnepi édesség megalkotásánál...
Sztárok
A Szigligeti Színház mély fájdalommal tudatta, hogy december 10-én reggel, 82 esztendős korában elhunyt Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész.
Lifestyle
Télen a lakásokban gyakran tapasztaljuk, hogy a levegő páratartalma magas, a párás ablakok és nedves falak pedig nemcsak kellemetlenek, de hosszú távon a bútorokra és az egészségre is károsak...