Ez a dolog ugyanolyan káros, mint napi 15 szál cigaretta: teljesen tönkreteheti a fizikai és mentális egészségedet is

Ahogyan a Mirror is írja, van egy olyan állapot, melynek komoly egészségügyi következményei is lehetnek, márpedig sajnálatos módon rengeteg ember tapasztalja meg ezt a dolgot élete során.

Próbáld kiiktatni az életedből

A dohányzással kapcsolatban mindenki tudja, hogy mennyire káros, hiszen ez a szenvedélybetegség olyan súlyos egészségügyi problémákat okoz, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, a rák különböző típusai, valamint a légzőszervi megbetegedések. A dohányfüstben található több mint 7000 vegyi anyag közül sok mérgező és rákkeltő, például a nikotin, a kátrány és a szén-monoxid. Ezek az anyagok károsítják az ereket, növelik a vérrögképződés kockázatát, és hozzájárulnak az érelmeszesedés kialakulásához is. A dohányzás emellett gyengíti az immunrendszert, rontja a tüdőfunkciót és növeli a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) kialakulásának kockázatát. Nem véletlen tehát, hogy a szakemberek mindenkinek azt javasolják, hogy mielőbb hagyjon fel a dohányzással, a fiataloknak pedig azt tanácsolják, hogy ki se próbálják a cigit. Azt azonban sokan nem is gondolnák, hogy van még egy olyan dolog, ami legalább annyira káros az egészségre, mint a dohányzás, ugyanis mentálisan és fizikailag is teljesen tönkreteheti az embert, így érdemes kiiktatni ezt az állapotot az életünkből. Galériánkból megtudhatod, miről is van szó pontosan!

Mint említettük, van egy olyan állapot, amely egészségünkre nézve legalább olyan káros a szakértők szerint, mint a dohányzás, ezért érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy ezt elkerüljük.
Kattints a további képekért!

Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Elterjedt problémának számítanak a bokát és lábakat érintő fájdalmak, és ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon szóba jöhetnek-e a gyógyfürdős kezelések.
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...