Egészség

Ez rémisztő: Ezt csinálja egy pohár diétás kóla a szervezeteddel, soha többet nem iszol, ha ezt megtudod

Egy gyógyszerész arra figyelmeztetett, hogy egy doboz diétás kóla fogyasztása már egy óra elteltével is negatív hatással lehet a szervezetre.

Nem csak a testsúlyra hat

A legtöbb ételhez és italhoz hasonlóan a diétás kóla is nagyon kevés egészségügyi kockázatot jelent, ha mértékkel fogyasztják. Korábbi tanulmányok azonban kimutatták, hogy a mesterséges édesítőszereket tartalmazó italok, például a diétás kóla fogyasztása hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz. További kutatások azt mutatják, hogy a mesterséges cukrot tartalmazó italok nem csak a testsúlyra lehetnek hatással.

A Current Atherosclerosis Reports című folyóiratban megjelent tanulmány arra is figyelmeztet, hogy az ilyen italok hozzájárulhatnak a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatához. Egy doboz diétás kóla megivásának hatása a jelek szerint már egy órán belül megmutatkozik, az utolsó korty befejezése után 10, 20, 40 és 60 perccel pedig már látható a hatás - írja a Mirror. A képzett gyógyszerész, Niraj Naik mutatta be, hogy a diétás kóla hogyan hat az emberre az ivás utáni első órában, és azt mondja, hogy a fogzománcot már tíz perc alatt megtámadja. Naik így nyilatkozott: "A foszforsav megtámadja a fogzománcot, míg a mesterséges édesítőszerek, mint az aszpartám, a szervezetedbe jutnak. Az aszpartám kiválthatja az ízreceptorokat, és becsaphatja a szervezetet, hogy azt higgye, csak feldolgozott cukrot kapott". Mutatjuk tételesen, hogyan hat a testedre egy pohár diétás kóla.
Kattints a további képekért!

Forrás: Daily Record Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Vilmos szívében egyetlen lánya igencsak különleges helyet foglal el, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az imádni való becenév, amit a herceg adott Saroltának.
Sztárok
Brigitte Macron rendre elkápráztatja a világot stílusos szettjeivel, melyeknek hála a francia first lady simán letagadhatna akár 10 évet is a korából.
Lifestyle
Aligha akad olyan eszköz, amivel 100 százalékos biztonsággal megelőzhető egy autólopás, ugyanakkor érdemes megismerni a rablók módszereit, hogy felismerjük, ha esetleg belefutnánk egy csapdájukba....