Egészség

Nagy bajt is jelezhet a csuklás: súlyos, akár halállal végződő betegségekre is utalhat a rekeszizom összehúzódása

A rekeszizom akaratlan – és bosszantó – összehúzódása általában magától elmúlik, néhány esetben azonban komoly betegségekre is utalhat a csuklás, így jobb komolyan venni azt.

Általában ártalmatlan, de nem mindig

Ahogyan azt az Egészségkalauz is írja, a csuklás egy mindennapos jelenség, melyet egy jellegzetes hang kísér, amit a rekeszizom akaratlan összerándulása okoz. A csuklás tehát nem más, mint a mellkas üregét a hasüregtől elválasztó rekeszizom hirtelen, akaratlan, reflexszerű összehúzódása, amit rengeteg ember tapasztal a mindennapok során. Legtöbbször ez az idegesítő jelenség ártalmatlan, oka sokszor banális, időnként azonban súlyos, komoly, gyakran halállal végződő betegségekre is figyelmeztethet minket a csuklás, ami egyébként önmagában nem fájdalmas, időnként azonban az izmok összerándulását éles, szúró fájdalom is kísérheti, mely a mellkasban vagy a hasban jelentkezik. És hogy milyen betegségekre utalhat? A következő oldalon eláruljuk!

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Nagyon különleges helyszín ad otthont idén az Irodalom éjszakájának, ezt semmiképp se hagyd ki!
Lifestyle
A kormány hat százalékos inflációt jósol 2024-re. Mutatjuk, ennek tekintetében hogyan alakulnak a következő év elején esedékes nyugdíjemelések.
Lifestyle
Varga Csaba pótolólagos oxigén és serpák nélkül szeretne feljutni a Himalája 8125 méter magasban található Nanga Parbat csúcsára.