Megállítható még? Döbbenetes, hányszorosára nőtt az omikronos esetek száma hazánkban

Az új vírusvariáns már számos európai országban intenzíven terjed, és nagyon úgy tűnik, hogy mi sem leszünk kivételek: nálunk is egyre több embert betegít meg. Nyugtalanító adatokat közölt a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Mi sem ússzuk meg az omikront

Újabb 46 omikronos esetet azonosítottak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborjában. Hazánkban így összesen 61 főre nőtt, vagyis megnégyszereződött az igazoltan omikron variánssal fertőzött személyek száma - írja a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.

Hozzáteszik: az omikron vírusvariáns már több európai országban erősen terjed, és ragályosabb az eddigi variánsoknál, ugyanakkor a fertőzés súlyosságának megítéléséről eltérő információk terjednek, mert még nincs kellő számú klinikai tapasztalat.

Továbbra is kérik az oltatlanokat az első oltás mielőbbi felvételére és a korábban oltottakat a megerősítő felvételére, mert minden variánssal szemben jóval nagyobb a védelem az oltással, mint anélkül. A kiemelt kórházi oltópontokon az ünnepek alatt is van lehetőség akár első, akár megerősítő oltásra előzetes időpontfoglalással. Januárban pedig több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben, amikor ismét előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást.

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2