Egészség

Te is átestél már a koronavírus-fertőzésen? Akkor van számodra egy aggasztó hírünk, sokkoló dolog derült ki egy friss tanulmányból

Egy új kutatás figyelmezteti a koronavírus-fertőzésen átesetteket, hogy egy kétségbeejtő mellékhatást, tünetet is tapasztalhatnak magukon.

Te is COVID-túlélő vagy? Még nem nyugodhatsz meg!

Mindenki, aki átesett a koronavírus-fertőzésen általában egyből megnyugszik, mondván a nehezén már túl vagyok. Igen ám, de ez egyáltalán nem biztos, hiszen egy új tanulmány szerint a COVID-19 negatív hatással lehet az agyra, pontosabban a rövidtávú memória működésére, illetve a munkamemóriára, ami olyan rövidtávú emlékezet, amely az információt rövid ideig – néhány másodperc vagy perc – megtartja, illetve manipulálja is azt. A betegség efféle hatását az agyra azonban csak egy bizonyos korcsoportban észlelték a szakemberek, ám arra is felhívták az érintettek figyelmét, hogy akár egész hátralévő életükben is nehézséggel küzdhetnek majd azok, akiknél jelentkezik az előbb említett memóriazavar. A Hull York Medical Shool szakértői szerint ez a betegség olyan tünetekkel is párosulhat, mint a szorongás, az agyköd vagy a súlyos fáradtság, ám ez még nem minden.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Egészség
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.