Egészség

Mit érdemes tudni az arteriográf vizsgálatról?

Az arteriográf vizsgálat információt ad például a szív működéséről és az érfalak állapotáról, azok rugalmasságáról és merevségéről. Milyen lépésekből áll az eljárás? Milyen előnyei vannak? Mikor javasolt az elvégzése? Hogyan lehet felkészülni a vizsgálatra? Cikkünkben minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.

A Belvárosi Orvosi Centrum arteriográf vizsgálatára e-mailben és telefonon egyaránt be lehet jelentkezni. A centrumban magasan képzett andrológus szakorvosok várják a pácienseket kellemes és diszkrét környezetben. Mivel időpont előre foglalható, nincs szükség várakozásra.

Milyen lépésekből áll az arteriográf vizsgálat, milyen előnyei vannak?

Az eljárás fájdalommentes és csupán néhány percig tart. A folyamat hasonló a vérnyomásméréshez, ugyanis ebben az esetben is a felkarra rögzítenek egy mandzsettát. Ennek a segítségével mérik a pulzushullámokat, az eredményt pedig egy számítógép értékeli ki. Amennyiben kiemelkedően magas a vérnyomás, nem lehet értékelni a vizsgálatot.

Az eljárást követően a beteg azonnal megkapja a leletet, és a szakorvos kiértékeli az eredményeket. Évente legalább egy alkalommal érdemes sort keríteni erre a vizsgálatra, hiszen számos előnye van. Például a segítségével a legkisebb eltérések is azonnal észlelhetőek, így el lehet kezdeni a betegség kezelését, valamint a későbbiekben egyszerűen lehet vizsgálni az eljárás eredményességét.

Mikor javasolt az arteriográf vizsgálat elvégzése?

Merevedési zavarok esetén is javasolt ez a vizsgálat. Ennek az az oka, hogy az említett probléma az esetek többségében keringési eltérés miatt alakul ki. Az arteriográf vizsgálatnak köszönhetően egyszerűen kimutatható, hogy valóban keringési probléma áll-e a merevedési zavar hátterében.

Amennyiben kiderül, hogy igen, mindenképpen hangsúlyt kell fektetni erre a terápia folyamán. Ráadásul amennyiben a hímvessző keringési zavara okozza a merevedési zavart, sok esetben évekkel előre jelezheti az esetlegesen kialakuló szív- és érrendszeri zavarokat.

Hogyan kell előkészülni a vizsgálatra?

Fontos, hogy a vizsgálat előtti három órában nem szabad dohányozni, kávét inni, valamint nagy mennyiségű ételt fogyasztani. Azonban a vizsgálat előtt feltétlenül javasolt a bőséges folyadékfogyasztás, amely lehetőleg tiszta víz legyen.

Mindemellett arra is figyelni kell, hogy a vizsgálatot megelőző tíz órán belül nem szabad alkoholt fogyasztani, illetve a rendszeresen szedett gyógyszereket sem szabad a vizsgálat napján bevenni. Továbbá a gyógyszerekkel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy ezekről mindenképpen tájékoztatni kell a szakorvost. A vizsgálatra el kell vinni az elmúlt hat hónap laborleleteit és zárójelentéseit. Amennyiben kontrollra érkezik a beteg, fontos, hogy a korábbi arteriográf leletet vigye magával, hogy a szakorvos össze tudja hasonlítani az aktuális állapottal.

Oldalak

Egészség
Sztárok
Tegnap este a hazai sztárvilág krémje hivatalos volt Demeter Richárd exkluzív divatbemutatójára, ahol a tervező a legújabb és eddigi legszemélyesebb kollekcióját mutatta be a közönségnek. A kifutón...
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.