4 étel, ami segít megakadályozni az Alzheimer-kór kialakulását
Bár egyelőre még nincs hatékony gyógymód az Alzheimer-kórra, a megelőzésben sokféle étel segíthet.
1. Áfonya
Az áfonya rengeteg antioxidánst tartalmaz, így hatékonyan veszi fel a harcot az Alzheimer-kórral. Az antioxidánsok feladata a káros szabad gyökök hatástalanítása, illetve az oxidatív stressz kivédése, vagyis mindazoknak a megakadályozása, ami szerepet játszik a betegség kialakulásában. A gyümölcs az egyik legfontosabb antioxidánsban, a C-vitaminban gazdag, ami csökkenti a kognitív károsodást, segít megőrizni a szellemi frissességet és csökkenti a testben kialakult gyulladásokat is.
2. Kurkuma
Vizsgálatok bizonyították, hogy a kurkuma csökkenti az Alzheimer-kóros betegek agyában lerakódott, úgynevezett amiloid plakkok számát, továbbá gátolja a plakk-képződést is. A Lifenetwork szerint, ha megakadályozzuk a plakkok képződését vagy eltüntetjük azokat, illetve a betegség tüneteinek megjelenése előtt elkezdjük a kezelést, befolyásolhatjuk annak lefolyását. Próbálj meg minél több ételt kurkumával ízesíteni! Ez az isteni sárgában pompázó fűszer a benne lévő kurkuminnak köszönheti jótékony hatását, vagyis azt, hogy erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, vírusölő és immunstimuláló.