Ápold magad illatokkal!

Íme néhány illattanács, amely nemcsak a testünknek, hanem a lelkünknek is jót tesz. A kellemes, gyógyító hatású illatok átjárják a testünket, megnyugtatják a lelkünket, kisimítják idegrendszerünket.

Nyugtató és ellazító illatok
Leggyakrabban nyugalomra vágyunk és ellazulásra. Ezt többféleképpen lehet megvalósítani. Hívjuk segítségül az illatokat! A narancs vagy a jázminolaj kiválóan alkalmas erre a szerepre, erős illatuk miatt pár csepp is elég. A rózsa- és levendulaillattal szintén elérhetjük ezt a hatást. Ha nem tudunk aludni, akkor a szárított komló illata javasolt. Altató hatású, és szintén nem kell belőle nagy mennyiség.

Illatok a testünknek
A következő illatok nemcsak a szellemünknek, hanem a testünknek is igen hasznosak lehetnek. A bergamottolaj nemcsak jó kedélyünkről gondoskodik, hanem borogatásként használható pattanásos és túl zsíros bőr kezelésére is. Az eukaliptusz kiválóan alkalmas a migrén, izomfájdalmak, és kimerültség ellen. A kamilla gyulladáscsökkentő hatású, és nekünk, nőknek különösen fontos, hiszen segít enyhíteni a menstruáció előtti feszültséget is. A levendula aromája csökkenti a stresszt, és fertőtlenítő hatású.

Megfázás esetén a citrom nemcsak C-vitamin tartalmával segít, hanem illata is gyógyító hatású, csakúgy mint a rozmaring. Ez utóbbi még a bőr vérellátását is serkenti. A szantálfa szintén hasznos nemcsak megfázás, hanem köhögés, és vizenyő esetén is, bár ez a növény hazánkban nem található meg minden boltban. A ciprus pedig a légutakra gyakorol kedvező hatást.

Az itt felsorolt illatok vagy gyógymódok megvásárolhatók patikákban, akár illatszerboltokban, hobbiboltokban. Az illatok világa segíthet egyensúlyba hozni a szellemet, a lelket és a testet egyaránt. Hunyd be a szemed, rakj fel egy füstölőt, csepegtesd ki az olajat vagy rakd ki az illatpárnát, és kezdődhet a varázslat!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!