Kőkemény tévhitek az almaecetről, amiket sürgősen felejts el

Ledöntjük a mítoszokat!

1. Segít a cukorbetegség gyógyításában

Többen is állítják, hogy az almaecet segít a cukorbetegség gyógyításában, hiszen stabilizálja a vércukorszintet, illetve megakadályozza annak hirtelen megugrását. Az igaz, hogy rendszeres fogyasztása jótékony hatással lehet az inzulinrezisztenciával és a pre-diabétesszel küzdők állapotára, azt azonban még egy vizsgálat sem bizonyította, hogy a cukorbetegséget is kezelné, vagy helyettesítené az arra szedett gyógyszereket.

2. Nem ártalmas

Az almaecet rengeteg pozitív folyamatot indíthat el a testben, de az nem igaz, hogy nem árthat nekünk. Ha például hígítás nélkül iszod, savas állaga miatt tönkreteheti a fogzománcot, nagy mennyiségben pedig kóros káliumhiányt idézhet elő (utóbbi izom-és idegszöveti károsodáshoz vezethet).

3. Káros a bőrnek

Erős illata és savas állaga miatt sokan hiszik, hogy az almaecet káros a bőrnek. Az elképzelés téves: arcszeszként használva felfrissíti a bőrt és segít visszanyerni annak természetes, egészséges színét. Ezen felül a pattanások elleni harcban, napégés esetén, rovarcsípés és szemölcsök kezelésében is segítségünkre lehet. A lényeg, hogy vízzel hígítva használd!

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: rd.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!