Jelenleg 20 féle pollen keseríti meg az allergiások életét: így alkalmazd a légtisztítót a lakásodban, ha eleged van az orrfújásból és a viszkető szemekből

Tavasz van és végre újra jó érzés kabát nélkül a szabadban lenni, de nem mindenkinek, a nyár közeledtével ugyanis berobban az allergiaszezon. Sokakat úgy is utolér a szenvedés, ha négy fal közé zárkóznak, de a technológia fejlődésének köszönhetően ma már az átlagemberek számára is elérhetővé váltak olyan légtisztító rendszerek, melyek nagyobb átalakítás nélkül elférnek az otthonainkban.

Fellélegezhetsz!

Kaszás Anikó, a SolvElectric Technologies Kft. ügyvezető tulajdonosa arról beszélt, ahhoz, hogy mindenki szabadon fellélegezhessen, érdemes utána nézni a megvásárolt készülék eredetének és ajánlott mindig a felhasználó közvetlen környezetében elhelyezni azt, hogy folyamatosan tisztítsa a levegőt a koncentrált területen. Az allergiás embereknek az allergiaszezon közeledtével nincs túl sok választásuk, folyamatosan ott leselkedik rájuk egy veszély, a láthatatlan gonosz. Vagy szenvednek és rengeteg zsebkendőt használnak el a pollenek miatt, vagy gyógyszert szednek, amely nem feltétlen szervezetkímélő megoldás, ráadásul nem is garantált a tünetek teljes megszűnése.

A szabad levegőn minimális esélyünk van a pollenek elleni védekezésre, de ilyenkor a zárt terek levegőjének tisztítása is még nagyobb értékkel bírhat, hiszen ajtónyitásra is bekerülhet bármi az épületekbe, a pollenek ruhákon, a bőrön és a hajon is utazhatnak.

Kaszás Anikó elmondta, a parlagfű pollenkoncentráció például reggel 5 és 10 között a legmagasabb, ezért az arra allergiásoknak nem javasolt reggeli ébredés után a szellőztetés. Helyette inkább késő este, lefekvés előtt frissítsék fel a lakás levegőjét, vagy eső után, a pollenkoncentráció ezekben az időszakokban a legalacsonyabb. A szellőztetés viszont önmagában nem elég, szellőztető rendszer hiányában ablaknyitással és légtisztító berendezésekkel együtt lehet csak hatásosan javítani a beltéri levegő minőségét. „A technológia fejlődésével, már az átlagemberek számára is elérhetővé váltak olyan levegőtisztító rendszerek, amelyek már nagyobb átalakítás nélkül is elférnek az otthonainkban. Sőt, nemcsak hogy tisztítják a levegőt, de esztétikusak is. A pollenre allergiás emberek java része már felfedezte ezeknek a termékeknek a jótékony hatását. Számukra a levegőtisztítók megkönnyítik az allergiaszezont” – értékelt a szakember.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2