Egészség

Állandóan felfázol? Összetéveszthetetlenek a vesemedence-gyulladás tünetei

Nem szabad félvállról venni!

Gyakori felfázás?

A vesemedence-gyulladás a vese és a felső húgyutak gyulladása. A hólyagból felkerült baktériumok váltják ki, amik a húgyutakon keresztül jutnak el a vesemedencébe. A húgycső rövidsége és a végbélhez való relatív közelsége miatt nőknél a betegség sokkal gyakrabban fordul elő, így ők tartoznak inkább a rizikó faktorba. A vesemedence-gyulladásnak két típusa van, az akut és a krónikus forma. Előbbi gyorsan alakul ki, magas láz és erős fájdalom kíséri. Utóbbi társbetegségként jelenik meg, amikor az immunrendszer gyenge, illetve a húgyutak szabad elfolyását valami akadályozza. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

A vesemedence-gyulladás tünetei közé tartozik a láz, a deréktáji fájdalom, a gyengeség, a csípő, égő érzés vizelés közben, illetve a gyakori vizelési inger. A szimptómák erőssége annál nagyobb, minél később kezdik el kezelni a betegséget.
Kattints a további képekért!

Minden nap pucolod? Esetleg elég hetente?

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Egészség
Utazás
Június 16-án este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni az égen – közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-...
Lifestyle
A buggyantott tojás elkészítése sokak számára kihívást jelent, most azonban egy olyan zseniális trükk terjed a neten, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha a tökéletes végeredményre vágysz.
Sztárok
Noha II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg házassága tökéletesnek tűnik az utókor számára, a 2021-ben, századik életévében elhunyt herceg több évtizedes frigyük alatt nem mindig...