Afta kezelése otthon, természetesen: mutatjuk a 8 leggyorsabb megoldást

Az afta egy fájdalmas, gyulladásos udvarral körülvett felületes hámhiány, mely elsősorban a szájüreg nyálkahártyáján jelentkezik. Nem tudják pontosan, hogy miért alakul ki, oka lehet a vitaminhiány, a trauma, a stressz vagy a hormonális hatások is. Amilyen apró, olyan kellemetlen is, úgyhogy ne várjuk meg, amíg magától elmúlik, vegyük fel a harcot ellene! Számtalan természetes módszer létezik, mutatjuk a kedvenceinket!

1. Gyógyítsd aloe verával

Az aloe verának gyulladáscsökkentő, gyógyító hatása van, így azonnal kezelésbe veszi az olyan sérüléseket, mint az afta. Ha van otthon aloe verád, vágj le róla egy levelet, és nyomd ki a gélt egy kis pohárba. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy bekened vele az aftád naponta többször. Az sem baj, ha boltban szerzed be a gélt, ebben az esetben öblögess vele naponta háromszor.

2. Fertőtlenítsd kókuszolajjal

A kókuszolaj egyike a legjobb gombaellenes és antibakteriális „készítményeknek”, aminek köszönhetően hatékonyan veszi fel a harcot az aftával. Az ujjaddal vagy egy kis vattacsomóval vidd fel a sérült részre naponta többször, vagy öblögesd át a szád naponta kétszer egy teáskanálnyi mennyiséggel – ehhez előbb kicsit fel kell olvasztanod, ne feledd!

3. Gargalizálj korianderrel

A legtöbb embernek van otthon koriandere a konyhaszekrényben. Egy teáskanálnyi fűszert tegyél bele 2 dl vízbe, majd forrald fel és szűrd le. Hagyd, hogy ázzon egy napig, majd ha kész, gargalizálj vele naponta négyszer. Ha élő koriandered van, akkor vágj le nyolc levelet, 2 dl vízben forrald fel, majd szűrd le. Amikor már szobahőmérsékletűre hűlt, gargalizálj vele napi négyszer.

4. Csöpögtess rá teafaolajat

Ez az univerzális olaj igazi aduász, és pontosan olyan problémákra találták ki, mint amilyen az afta. A siker érdekében 100%-os tisztaságú olajat válassz! Egy fél evőkanálnyi vizet tegyél bele egy kis pohárba, cseppents bele 2 csepp teafaolajat, és naponta háromszor vidd fel az aftára. Az is remek megoldás, hogy 10 csepp olajat belecsöpögtetsz két pohárnyi vízbe, és szájvízként öblögetsz vele!

Fotó: expertbeacon.com

Oldalak

  • 1
  • 2