A világ 10 legegészségtelenebb étele - Te is fogyasztod őket?

Egyre több olyan élelmiszer kerül a boltok polcaira, amelyek rendkívül káros hatással lehetnek az egészségünkre. Ha nem akarjuk, hogy a szervezetünk idő előtt tönkremenjen, akkor a most következő 10 ételt villámgyorsan zárjuk ki az étrendünkből!

1. Szénsavas üdítők

A szénsavas üdítőknél kevés károsabb dolog létezik. Cukortartalmuk a súlyfelesleg kialakulásához járulhat hozzá, de a cukorbetegség, illetve a szívroham kockázatát is megnövelhetik. A bennük lévő mesterséges színezőanyagok pedig allergiás reakcióhoz vezethetnek, és a csontokat is károsíthatják. Mindennek a tetejébe a szomjunkat sem oltják: a legtöbb szénsavas ital ugyanis koffeint tartalmaz, ami erős vízhajtó hatással bír.

2. Filteres tea

Rengetegszer halljuk, milyen egészséges a tea a benne lévő rengeteg antioxidáns miatt – ez az állítás azonban inkább a teafüvekre igaz, amik valódi teából készülnek. A filteres változatok valószínűleg soha nem láttak gyümölcsöt, viszont annál több teatörmeléket és mesterséges aromát tartalmazhatnak. Egy amerikai kutatás azt is kimutatta, hogy a bennük lévő fluor rendkívül káros a csontokra és a fogakra.

3. Gumicukor

A gumicukor kétségkívül nagyon finom, ám amilyen jólesik falatozgatni belőle, olyan rossz hatással lehet az egészségünkre. Az összetevők között több káros anyag szerepelhet, többek között cukor, glükózszirup, zselatin, savanyítószerek, valamint mesterséges színezékek. Ezek az összetevők már önmagukban is kerülendők, hát még ha együttes erővel támadják meg szervezetünket!

Fotók: hungryforever.com, en.wikipedia.org, dailymail.co.uk

Oldalak