A rák 5 megelőző ellenszere

A rák korunk egyik legalattomosabb és legveszélyesebb betegsége. Sokaknak sikerül legyőzni, de sajnos sok az ellenpélda is. A most következőkben 5 olyan tippet mutatunk be, melyek segítenek a rák megelőzésében, és jótékony hatással vannak szervezetünkre.

A csodás csili

Ez a zöldség valódi csodaszer: emésztést segítő, zsírégető, szíverősítő, vérkeringés javító, valamint antibakteriális hatású növény. Legfontosabb tulajdonsága azonban, hogy erősíti az immunrendszert, így segít a rákos megbetegedések megelőzésében. Nagyon fontos azonban, hogy a túlzásba vitt csilifogyasztás éppen az ellenkező hatást érheti el: gyomorpanaszokat, sőt daganatok kialakulását is okozhatja. Éppen ezért figyeljünk a mértékletesség betartására. Ehhez segítséget nyújthat a napi ajánlott mennyiségek leírása, melyet a boltokban kapható termékeken fel is tüntetnek.

Az édeskömény is hatékony

Az édesköményt már az ókori népek is használták. Népszerű orvosság volt az egyiptomiak, a görögök és a rómaiak között is. Nem véletlenül: kiválóan alkalmazható gyomorbántalmakra, baktériumölő hatása van, és szuper immunerősítő. A kalcium, magnézium, mangán, vas és foszfor mellett megtalálható benne az anetol nevű tápanyag, ami nagyszerű rákmegelőző szereppel bír.

Fotók: delraygreenmarket.files.wordpress.com, rougeandwhimsy.blogspot.com

Oldalak

Utazás
Szinte teljesen biztosak vagyunk benne, hogy te magad is jártál már a szóban forgó szigeten.
Utazás
Ide-oda kapkodjuk a fejünket: zavarba ejtő szélsőségek jellemzik hazánk időjárását.