A nyári szezon megunhatatlan kedvence - A sárgabarack és előnyös hatásai

A sárgabarack a nyári szezon egyik legnépszerűbb gyümölcse, ráadásul hihetetlen jótékony hatással van a szervezetünkre. Lássuk, milyen nagyszerű hatásai miatt érdemes sokat ennünk belőle a nyáron.

Vitaminok

A sárgabarack többek között tartalmaz A-vitamint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot és C-vitamint is. A sárgabarackban található ásványi anyagoknak ráadásul a csontok és szövetek megújításában is fontos szerepe van, ezért nem csak a felnőtteknek ajánlott, hanem a gyerekeknek is érdemes gyakran adnunk belőle.

Serkenti a vérképzést

A sárgabarackról talán kevesen tudjuk, de remek baktériumölő, ezért a betegségek és fertőzések megelőzésében is nagyon hatásos, Nem utolsósorban pedig a gyümölcs fogyasztása csökkentheti az asztmás panaszokat, továbbá vízhajtó és méregtelenítő hatású, ráadásul a vérképzést is fokozza.

Megőrzi a fiatalságot

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A kozmetikai ipar is felfedezte már a sárgabarack jótékony hatásait, így a legtöbb bőrápoló krémben megtalálhatjuk, nem is ok nélkül.

Ugyanis a sárgabarack növeli a sejtek energiáját, és segíti a megújulásukat, így a bőrünk sokkal tovább maradhat rugalmas és fiatalos. Egyes orvoscsoportok azt is megfigyelték, hogy azoknál a népeknél, ahol nagy mennyiségben használják a sárgabarackot, ott a nők sokkal tovább megőrzik a fiatalos kinézetüket.

Rákos betegségek ellen

Egyes feltételezések szerint a gyümölcsben található B17-vitamin segít megakadályozni a sejtek rosszindulatú daganatos elváltozásait. Ez a vitamin pedig a legtöbb gyümölcs magjában szintén megtalálható. Jótékony hatása mellett viszont korlátlan mennyiségben nem érdemes a sárgabarack magját sem elfogyasztanunk, ugyanis a B17 ciántartalmú vegyületek csoportjába tartozik.

Kozmetikumként is káprázatos

A sárgabarack magjában található olaj különösen hatékony a haj, köröm és bőr ápolásában. A magban található olaj olyan speciális zsírsavakat tartalmaz, amelyek regenerálják a bőrünket és a kötőszövetet is. Fontos tudni, hogy a sárgabarack magjának olajával megelőzhetjük például a haj és a körmök töredezetté válását.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!