A fogápolás aranyszabályai

A ragyogó mosoly igazán megnyerő lehet és önbizalmunkat is növelheti, ezért figyeljünk oda a fogaink épségére.

A fogkefe

Két-három havonta váltsunk fogkefét, használjunk közepesen erős sörtéjűt, de csak akkor, ha nincs szabadon a fognyakunk, akkor ugyanis javasolt a lágy sörtéjű kefét választani!

Egy kis plusz

Használjunk szájvizet, szájzuhanyt és cukormentes rágógumit is, hisz a nyáltermelést így serkentve fontos ásványi anyagokhoz juttathatjuk a fogakat, de ne gondoljuk, hogy ez helyettesítheti a fogmosást.

Kerülendők

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Az étkezések között mellőzük a szénhidrátokban gazdag ételeket és italokat, ide értve a 100 százalékos gyümölcsleveket, a cukorkákat, a kakaót, a szénsavas italokat, a kekszeket, a ropikat és egyéb rágcsákat. Ha nem bírunk ellenállni ezeknek a finomságoknak, akkor inkább étkezés után fogyasszunk belőlük egy keveset, majd mossuk meg a fogunkat és a nyelvünket is, hogy a baktériumoknak esélyük se legyen a következő étkezésig.

Ellenőrzés

A rendszeres fogászati ellenőrzést félévente érdemes elvégeztetni, hisz itt is sokat tehet az orvos, ha még időben felfedezi a problémát.

Fotó: iclickfun.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A meleg nyári napokon természetes, hogy a klímát bevetve próbálunk megküzdeni a forrósággal, érdemes azonban csínját bánni vele!
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.