A brokkoli jótékony hatásai

Az ősz beköszöntével egyre gyakrabban találkozunk a piacokon a brokkolival. A karfiol és a fejes káposzta közeli rokona segítségünkre lehet abban, hogy az egyre hűvösebb heteket is egészségesen tudjunk átvészelni.

Fogyasztása

Európa nyugati részein, valamint az Egyesült Államokban igen nagy népszerűségnek örvend a brokkoli, amelyet már a rómaiak is fogyasztottak, hazánkban azonban csupán alig két évtizede kezdett el betörni. Kertünkben is bátran termeszthetjük, ugyanis viszonylag igénytelen növényről van szó, rokonaival ellentétben jól viseli a hideget és a meleget egyaránt. Ráadásul, ha levágjuk az ehető virágját, akkor újabb rózsák nőnek majd a levelei között, így sokáig élvezhetjük a „termését”. Fogyaszthatjuk vajon párolva, de kiváló krémlevest, főzeléket is készíthetünk belőle, sőt akár ki is ránthatjuk.

Fotó: relishme.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!
Home&Design
A nyár a kerti partik és a közös, késő esti, kinti iszogatások évszaka, így nem meglepő, ha benned is feltámad a vágy, hogy gyönyörűvé és hangulatossá varázsold az atmoszférát odakint - még az évszak...
Fashion&Beauty
A rövidebb fazonú frizurák már egészen hosszú ideje töretlenül népszerű trendet képviselnek, ezúttal egy különös nevű bob vált a hölgyek kedvencévé.