5 legjobb módszer, hogy megelőzd az utazási betegséget

Itt van újra a jó idő és vele együtt lassan elkezdődik a nyaralások időszaka is. Sajnos azonban néhányunk életét megkeseríthetik az utazással járó rosszullétek. Most összeszedtünk néhány tippet, amivel csökkenthetjük ezeket a kellemetlen tüneteket.

Az utazási betegség legtöbbször a gyerekeket érinti, de gyakran előfordulhat felnőttkorban is az utazások során jelentkező émelygő érzés. Ilyenkor nem egyszerű túllendülni a problémán, így sokkal hasznosabb, ha már jó előre igyekszünk megelőzni, hogy előjöjjenek a tünetek. De ha mégis előfordulnak a panaszaink, arra is van megoldás, hogy minél gyorsabban csökkenteni tudjuk ezeket.

Friss levegő

Akár autóban vagy buszon utazunk, esetleg vonaton, igyekezzünk minél több friss levegőhöz jutni. Érdemes az autóban is résnyire leengedni az ablakokat, főleg ha jelentkeznek a panaszaink és próbáljunk minél nyugodtabban lélegezni, így csökkenthetjük a tünetek erősségét.

Gyömbér

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

A gyömbér rendkívül jól csökkenti a hányingert. Ezért akár utazás előtt is érdemes gyömbérteát fogyasztanunk, de az is hatásos lehet, ha egy termoszban az utazás alatt tartunk magunknál a teából. Ha jelentkeznek a panaszaink, akkor kis kortyokban igyunk belőle egy keveset és ismételjük addig, amíg meg nem szűnik a rosszullét.

Vitaminok

A különböző vitaminok és ásványi anyagok is segíthetnek megelőzni az utazási betegséget. Érdemes legalább egy órával az indulás előtt egy adag magnéziumot meginnunk, ugyanis nyugtatólag hat a szervezetünkre, de a B6- vitamin fogyasztásával is hasonlóan el tudjuk kerülni a panaszok kialakulását.

Kerüljük a zsíros ételeket!

Ha hajlamosak vagyunk a rosszullétre, akkor a nehéz ételeket mindenképpen kerüljük az indulás előtt. Sőt, az olajos vagy sült ételeket is, mert ezeket mind sokkal lassabban emészti meg a gyomrunk. Lehetőleg csak keveset együnk és válasszunk minél könnyebb ételcsoportokat.

Citrom

Indulás előtt érdemes egy félbe vágott citromot is elhelyeznünk a táskánkban, ugyanis a citrom leve is csökkenti a hányinger tüneteit. Ha nem bírjuk a citrom levét lenyelni, akkor az is segíthet, ha nálunk lévő vízbe facsarjuk bele a citromot és így apródonként isszuk meg a citromos vizet.

Szólj hozzá Te is!