5 egyszerű és villámgyors egészség-teszt, amivel felmérheted pillanatnyi állapotod

Van néhány egyszerű otthoni módszer, amelyekkel pillanatok alatt feltérképezhetjük pillanatnyi egészségügyi állapotunkat. Nem kell órákig sorban állnunk a rendelőkben, ám számos problémára fény derülhet a segítségükkel. Érdemes néhány percet erre szánni, hogy elkerülhessük a nagyobb bajt. Ha a következő tüneteket tapasztalod, akkor mindenképp keresd fel kezelőorvosod. Íme!

Teszteld magad

Rugalmasság

Ülj le a földre, nyújtsd ki a lábaid magad elé, majd próbáld meg a lábujjaidat megérinteni a kezeiddel. Ha ezt könnyedén meg tudod csinálni, akkor a tested remek formában van, azonban ha nehézséget okoz, akkor mindenképp jó ötlet elmenni jógázni, nyújtani, piláteszre, vagy úszásra, a tested rugalmasságának javítása érdekében, valamint az ízületeidnek is jó szolgálatot tehet.

Szív

Ülj le egy székre, majd csendesítsd le az elméd. Próbálj meg minden fursztrációt elengedni és koncentrálj a normális, lassú légzésre. 5 perc múlva mérd meg a csuklódon a pulzusodat, hogy mennyit ver egy perc alatt a szíved. Felnőttek és tíz év feletti gyermekek esetében 60-100 ütés / perc számít normálisnak, ha ez a szám magasabb, akkor az vérnyomás problémákra is utalhat.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2