5 dolog, amit a fogmosásról tudni érdemes

Gyermekkorunk óta halljuk, hogy milyen fontos a rendszeres fogmosás. De miért van rá szükség, hogyan kell jól csinálni, és milyen egyéb tudnivalók vannak még a témával kapcsolatban? Nézzük meg most ezeket!

1. Miért fontos a megfelelő fogápolás?
Kiemelkedően fontos szerepe van a rendszeres fogmosásnak, mert ezáltal megelőzhető a lepedékképződés, ami fogszuvasodáshoz vezet. Ez pedig végső soron a fogaink elvesztését is okozhatja, így az egészségügyi érvek mellett esztétikai szempontból is megközelíthetjük a problémát. Ha azt szeretnénk, hogy sokáig szépek és erősek maradjanak a fogaink, gondoskodjunk a megfelelő karbantartásukról.

2. Milyen gyakran moss fogat?
Ideális esetben minden étkezés után fogat kellene mosnunk. A dolgos hétköznapok forgatagában azonban nem mindig van erre lehetőségünk. De napi kétszeri fogmosás elengedhetetlen fogaink megfelelő tisztántartásához, és a különböző fogbetegségek megelőzéséhez. Ha az étkezések után nincs alkalmunk fogat mosni, rágózzunk helyette! Nem olyan hatékony ugyan, de valamennyit segít.

3. Mivel moss fogat?
Választhatunk hagyományos, illetve elektromos fogkefék közül. Aki nem ismeri a helyes fogmosási technikát, annak az utóbbit ajánlják a szakemberek.

4. Hogyan moss fogat?
Legalább 3 percen keresztül sikáljuk a fogainkat minden alkalommal. Függőleges, finom mozgásokkal dolgozzunk a fognyaktól (ínytől) a fogélek, illetve rágófelszínek felé. Szénsavas üdítőitalok, valamint gyümölcssavat tartalmazó italok és ételek után ne mossunk azonnal fogat, mert sérülhet a fogzománc.

5. Plusz higiénia
Léteznek még a fogmosáson kívül egyéb szájápolási módszerek is. Például a fogselyem, amellyel a fogak közötti lepedéket is könnyebben eltávolíthatjuk. Másik ilyen a szájzuhany, ami vízsugár segítségével szabadítja meg a fogainkat és a nehezen elérhető zugokat az ételmaradékoktól. Fogmosás után ajánlott a szájvízzel való öblögetés, amelynek baktériumölő hatása miatt a fogaink még ápoltabbak és egészségesebbek lehetnek.

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...