4 ok, amiért úgy érzed, pisilned kell szeretkezés közben

A szeretkezés a legmeghittebb dolog, ami két ember között történhet, így érthető, hogy a résztvevők semmi másra nem szeretnének koncentrálni közben. Például a zavaró vizelési ingerre. Pedig egyre több ember számol be arról, hogy összebújás közben úgy érzi, ki kell mennie a vécére. Enek 4 oka lehet: elmondjuk!

1. Rossz pozíció

Ha gyakran érzed, hogy az aktus közben pisilned kell, akkor elképzelhető, hogy rossz pozícióban szeretkeztek. Bizonyos pózokban ugyanis a partnerünk nyomhatja a húgyhólyagunkat, az így érezhető vizelési inger miatt pedig nem tudunk az élvezetre koncentrálni. A legjobb, ha cserélgetitek, milyen pozícióban estek egymásnak, illetve, ha kitapasztaljátok, melyikben érzitek jobban, és melyikben rosszabbul magatokat. Aktus közben egyébként szinte lehetetlen bepisilni, mert az orgazmus közben összeránduló izmok elzárják a húgyhólyagot.

2. Hüvelyszárazság

A hüvelyszárazság nagyon gyakori tünete a menopauzának, illetve a korai menopauzának. Ha nálad is fennáll a kettő közül valamelyik, előfordulhat, hogy szeretkezés közben úgy érzed, azonnal vécére kell menned. Normális esetben a hüvelybemenethez közel elhelyezkedő Bartholin-mirigyek és Skene-mirigyek váladéka nedvessé, síkossá teszi a hüvelybemenetet. Ha a hüvely nyálkahártyájának vérellátottsága jó, képes megfelelő hüvelyváladékot termelni; az évek múlásával azonban a hüvelyfal vékonyodik, vérellátottsága gyengül (például az ösztrogén hormon szintjének csökkenése miatt), mindez pedig azt jelenti, hogy a váladék mennyisége sem lesz a régi.

Fotó: worldlifestyle.com

Oldalak

  • 1
  • 2