A fokhagyma 6 meglepő felhasználási módja

A fokhagyma sokak egyik kedvenc alapanyaga, ha főzésről van szó. De biztosak vagyunk benne, hogy számtalan ember használja az egészsége megóvásához, a betegségek kezeléséhez, a problémák orvoslásához is. Ha te is szeretnéd alkalmazni, amikor csak lehet, olvasd el cikkünket!

1. Tisztítsd meg vele az arcod!

Ahelyett, hogy mesterséges anyagokkal teli kenőcsökkel kennénk be az arcunkat, használjunk fokhagymát. Ebben a gyógynövényben ugyanis allicin van, egy kénvegyület, amely antibakteriális hatású, emellett gomba-és vírusölő tulajdonságokkal is rendelkezik. Egészen vékony rétegben kenjünk összetört, pépesített fokhagymát az arcunkra, majd 15 percig hagyjuk rajta – a hatás csodálatos lesz!

2. Öld meg a lábgombát!

Az előző bekezdésben már elmondtuk, hogy a fokhagymában lévő allicin miatt híresen jó gombaölő ez a növény. A The New York Times azt írja, egy 30 perces lábfürdő, amibe felaprított fokhagymát teszünk, szinte az összes kórokozót megöli. Egy másik bevált gyakorlat, hogy olíva olajas, fokhagymás keveréket kenünk a lábunkra, majd jól bekötözzük, és egy fél órára rajta hagyjuk.

3. Csillapítsd a fogfájást!

Ha nagyon fáj a fogunk, és nincs a közelben fogorvos, vagy valamiért nem tudunk elmenni, akkor a fokhagyma a megoldás. Vegyünk elő egy jókora gerezdet, majd tegyük be a szánkba, közvetlenül a fájó fog mellé. Ettől függetlenül persze el kell mennünk orvoshoz, de mivel szinte azonnal érezni fogjuk a hatását, tűzoltásnak kiváló.

4. Kezeld a fülfertőzést!

A fülfertőzés nem játék. Ha valaki nem híve a gyógyszereknek, akkor nyugodtan alkalmazzon fokhagymát, mert – mint már többször is említettük – erős antibakteriális hatása van. A WebMD szerint a fokhagymaolaj a leghatásosabb; cseppentsünk néhány langyos cseppet a fülünkbe, és várjuk az eredményt. Gyerekeknek kifejezetten ajánlott!

Fotó: artisanhouse.com.au

Oldalak

Szólj hozzá Te is!