3 teafajta, ami segíti az emésztésünket

A különféle emésztési problémák megnehezíthetik akár az egész napunkat is. Van, amikor már a különféle gyógyszerek sem használnak a panaszaink enyhítésére. Erre az esetre érdemes észben tartanunk, hogy van néhány olyan könnyen elkészíthető tea, amellyel csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket.

Az emésztési problémáinknak számtalan kiváltó oka lehet - nem csak az, hogy esetleg meggondolatlanul sokat ettünk. Ezeket a panaszokat akár valamilyen betegség is okozhatja, de mindkét esetben szükségünk lehet olyan alternatív megoldásokra, amelyek gyorsan megszüntethetik a panaszainkat. Persze azt is tudnunk kell hozzá, hogy az adott fűszer vagy gyógynövény pontosan milyen jellegű emésztési problémánál hatásos.

Gyömbér

Nem csak itthon, hanem szerte a világon nagyon kedvelt fűszer a gyömbér és emellett kiváló gyógynövény is. Számtalan jótékony hatása mellett emésztési problémák megszüntetésére is használhatjuk teaként. Főleg az émelygést, hányingert és a puffadást előzhetjük meg a használatával. De akár várandós kismamák is használhatják a rosszullétek csökkentésére, illetve nehéz ételek elfogyasztása után is érdemes gyömbérteát innunk emésztést segítő hatása miatt.

Kakukkfű

Szintén nagyon népszerű fűszerünk, a belőle készült teával javíthatjuk az étvágyunkat, de görcsoldó és puffadásgátló hatása miatt is érdemes próbálkoznunk a fogyasztásával. Továbbá ha epeproblémáink adódnak, akkor is különösen ajánlott a kakukkfű használata, ugyanis segít megelőzni a görcsöket.

Kamilla

Talán az egyik legsokoldalúbb gyógynövényeink egyike, amely nem csak a megfázásos betegségek kezelésére, hanem az emésztési problémák megszüntetésére is valódi csodaszer. Gyógyteaként segít csökkenteni a puffadás mértékét, megszünteti az étvágytalanságot, de gyomorhurut és székrekedés esetén is érdemes próbálkoznunk a kamillatea fogyasztásával. Ráadásul az egyik legjobb tulajdonsága a kamillának, hogy gyerekeknek is nyugodtan adhatjuk hasfájásos problémák esetén. Így könnyedén elkerülhetjük, hogy gyógyszert kelljen adnunk nekik.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!