Ünnepi főétel - Almával töltött fűszeres libasült

Az ünnepi vacsora a háziasszonyoknak mindig fejtörést okoz, hogy válasszanak egyszerű finomságot, vagy kápráztassák el a vendégeket valami bonyolult fogással. Tradícionálisan a halvacsora a legnépszerűbb, de manapság szívesen kísérletezünk extrémebb, különleges fogásokkal. A mi ajánlatunk egy olyan egyszerű recept, ami mennyei ízekkel borítja be a nyelved és mind a tíz ujját megnyalja a vendégsereg.

Hozzávalók

  • 4 kg liba
  • 12 alma
  • 1/2 csésze rosé
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 mogyoróhagyma
  • 4 evőkanál petrezselyem
  • kisebb darab vaj
  • szegfűszeg
  • só, bors

Elkészítés

A megtisztított libát kötözzük formára, dörzsöljük be a bőrét sóval és borssal, közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A hagymákat és az almát tisztítsuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. A vajon a sóval, borssal és sok összetört szegfűszeggel pároljuk össze őket. Töltsük bele a liba hasába.
A maradék almát és hagymát, ami már nem fért a libába, tegyük a liba alá a tálba és erre fektessük a húst.
Fél órán keresztül süssük 200 fokon, majd fóliázzuk le és tövábbi 1 órán keresztül pároljuk 180 fokon. Ha letelt az idő, újra vegyük le a fóliát, majd pirítsuk pirosra a liba bőrét.
Kiváló apró krumplival, vagy pirítóssal.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cookinginsens.wordpress.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyiunkban feltámad a vágy, hogy egy kissé felfrissítsük, megújítsuk ruhatárunkat. Mielőtt viszont óriási költekezésbe vernénk magunkat, érdemes elgondolkodnunk azon, mely alapdarabok...
Lifestyle
Az Oroszlán szerelmi élete meglepő fordulatot vehet. Napi horoszkóp!