A fazék egy nagyobb űrtartalmú, mély edény, melynek az alapterülete kisebb, mint a magassága. Ebben az edényben előpárolhatók vagy megbarníthatók az alapanyagok, majd ezt követően folyadék hozzáadásával, és jellemzően hosszas főzéssel készíthetjük el az alapleveket, leveseket vagy pörkölteket, amelyekből az edény kialakításának köszönhetően kevesebb folyadék párolog el. Magas faluk a tésztafőzésre is nagyszerűen alkalmassá teszi őket. "Ha kisebb, 3-4 fős a családunk, legalább egy 5 literes edényt tartsunk otthon, ha gyakran főzünk több emberre, akkor válasszuk 10 literes vagy annál is nagyobb fazekat" – mondta el Garai József az Euronics stratégiai beszerzője.
1/5
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
Leveses fazék
A fazék egy nagyobb űrtartalmú, mély edény, melynek az alapterülete kisebb, mint a magassága. Ebben az edényben előpárolhatók vagy megbarníthatók az alapanyagok, majd ezt követően folyadék hozzáadásával, és jellemzően hosszas főzéssel készíthetjük el az alapleveket, leveseket vagy pörkölteket, amelyekből az edény kialakításának köszönhetően kevesebb folyadék párolog el. Magas faluk a tésztafőzésre is nagyszerűen alkalmassá teszi őket. "Ha kisebb, 3-4 fős a családunk, legalább egy 5 literes edényt tartsunk otthon, ha gyakran főzünk több emberre, akkor válasszuk 10 literes vagy annál is nagyobb fazekat" – mondta el Garai József az Euronics stratégiai beszerzője.