Karácsonyi fahéjas csillagok recept - Illatos és finom süti

A fahéj a legtöbb karácsonyi süteményben megtalálható, de az alábbi receptnek ez a fő ízesítője. Ha nem csak az illatát, de az ízét is szereted, akkor kötelező elkészítened ezt a mennyei süteményt.

Hozzávalók

  • 500g mandula
  • 4 db (fehérje) tojás
  • 1 csipet só
  • 350g porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés

Először is a tojásfehérjét verjük habbá, majd keverjük össze sóval, citromlével és cukorral, és egy részét tegyük félre, amelyre a mázhoz van szükség. A darált mandulát keverjük össze a fahéjjal, majd végül öntsük össze a habbal. Ha ezzel végeztünk, nyújtsuk ki a tésztát egy deszkán 1 centiméter vastagra, és vonjuk be a maradék mázzal. Ezután hozzá foghatunk a tészta kiszaggatásához. A formát előtte mindig porcukorba mártjuk. A bevajazott sütőlapra ráhelyezzük a formákat, s egy éjszakán át száradni hagyjuk. Másnap reggel előmelegített sütőben 160 fokon, maximum 10 percig. Egy karácsonyi tálon, szépen elrendezve tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal!

Fotó: einfach-essen.net

Oldalak

Lifestyle
Ezek alapján meglepően könnyebb kielégíteni a férfiak vágyait, mint azt sokan gondolták volna.
Lifestyle
Kíváncsi vagy honnan ered a babona és miért pont 7 év balszerencsét hoz rád? Akkor olvass tovább!