Christmas

Adventi csoda várja a látogatókat Csongrádon: Ünnepi díszbe öltözött a kisváros, neves előadók is fellépnek majd

Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól karácsonyig minden hétvégén az idelátogatókat.

Mikulásház és Manófalva

A Mikulásház és Manófalva a legkisebbek örömére megnyitotta kapuit, ahol sok meglepetéssel készülnek a huncut krampuszok és a városi Mikulás. Idén gyűjthető, adventi kifestőt is kapnak a gyerekek karácsonyi mesékkel, de „manókalandban” is részt vehetnek a legkisebbek. Játékos feladványokkal és a szalmalabirintusban való kalandozással szórakozhatnak. A város adventi főterén felállított színpadon ünnepi műsorokkal, koncertekkel várják a családokat.

Fellép majd Szentpéteri Csilla Vastag Tamással, az IR Quartet és Csondor Kata. A Nagyboldogasszony-templom előtti karácsonyi vásárban illatos forralt bor, házi rétesek széles választéka, erdélyi kürtőskalács, házi lekvár, kézműves hamburger, gyros, hot dog valamint kézműves termékek is kaphatók, hogy még inkább sikerüljön a karácsonyra hangolódás.

csongrád advent ünnepség vásár

Karácsonyig minden vasárnap a város karácsonyfája mellett, ünnepi műsor kíséretében, délután 5 órakor meggyújtják az adventi gyertyákat.

Karácsonyfalva

Csongrád központtól legtávolabb eső városrészében Bokroson található Karácsonyfalva. A gyerekek meglátogathatják a Mikulást és Hóanyót az otthonukban. A manókkal játszhatnak kézműves foglalkozásokon és felülhetnek a Manóexpresszre, ami a Dél-Alföld legnagyobb kertivasútja. A Mikulás természetesen senkit nem hagy elmenni ajándék nélkül. Így aztán garantált a karácsonyi csoda Bokroson is!

Fotók, leadfotó: Révész Gábor

Oldalak

Christmas
Sztárok
A zenész májrákban szenvedett, 85 éves korában halt meg a maryland-i Bowie-ban.
Lifestyle
Fizetőssé válik a hajdanán kiugró népszerűségű Citromail.
Recept
Valentin-napon sem muszáj egészségtelen édességekkel tömni magunkat, ezért mutatunk pár szuper egyszerű, finom és egészséges receptet.