5 tipp a netes karácsonyi nagybevásárláshoz

Előszeretettel vásárolod a karácsonyi ajándékokat online, hogy elkerüld a tolongást az üzletekben? Adunk pár tippet, hogy elégedetten távozz a virtuális kasszától.

Ne dőlj be a kamu oldalaknak!

Légy nagyon körültekintő. Rengeteg a like-vadász hirdetés a közösségi felületeteken, így, ha gyanúsan alacsonyan kínálnak meglehetősen nagy értékű terméket, inkább kerüld el. Ha véletlenül ilyen helyen vásárolsz valamit, ezüsttálcán kínálod a személyes adataidat a bűnözőknek. Mi több, ha előre utalsz ilyen helyen, előfordulhat, hogy csak várhatsz a soha meg nem érkező küldeményre.

Keress megbízható eladót!

Kutass kicsit, nézz kommenteket, fórumokat, véleményeket és derítsd ki, hogy az oldal üzemeltetőjének milyen a híre internetes körökben. Ha online piactéren nézelődsz, az eladók értékelése is segíthet. Ennek átböngészése csak pár percet vesz igénybe, a legtöbbször már az áru neve vagy képe mellett megjelenik, hogy mások hány csillagot adtak, vagy hogy mennyire voltak elégedettek az adásvétellel. Ha minden stimmel, már rakhatod is a kosaradba a kiszemelt meglepetést!

Zavar, hogy nem veheted a kezedbe az árut?

Vedd fel az eladóval a kapcsolatot, kérdezz meg mindent, amivel kapcsolatban kétséged van. Hogy biztosra menj, akár további képeket is kérhetsz tőle a termékről. Egy megbízható eladó célja nem csak az, hogy megvedd a terméket, hanem hogy elégedett, visszatérő vásárlója legyél. Így biztosan minden szükséges információval készségesen áll majd rendelkezésedre.

Első a biztonság

Azokon az oldalakon, amelyeken a vásárlás regisztrációhoz kötött, az üzemeltető köteles bizalmasan kezelni adataidat, és minden tőle telhető biztonsági, technikai és szervezési intézkedést megtenni. Erről minden esetben a Felhasználási Feltételekben olvashatsz. A legnagyobb online piacterek megfelelő védelmi funkciókkal vannak felvértezve, de ha még mindig nem szeretnéd kiadni a bankkártya adataidat, fizethetsz PayPallal vagy utánvéttel is.

Tartasz tőle, hogy nem a megfelelő minőséget kapod? (x)

Ha a Vatera oldalán vásárolsz, akkor tuti, hogy nem jársz pórul! Az online piactér mostantól nem csak akkor kompenzálja a vevőt, ha nem érkezett meg a termék, hanem abban az esetben is, ha minőségi probléma merül fel. Például, ha nem pontosan azt a típusú termék kapod, amit rendeltél, vagy épp rosszabb minőségben, mint ahogy a képen vagy a leírásban szerepelt, esetleg az megsérült a szállítás során. Ha nem sikerült megegyeznetek az eladóval, akkor ilyen esetekben a Biztonságos Vásárlás Program Plusz keretében a téged ért kárral arányos pénzvisszatérítést igényelhetsz legfeljebb 30 000 forintig, ami nemcsak a termékre, de a szállítási díjra is vonatkozhat.

Ha tehát biztosra akarsz menni és olyan helyet keresel, ahol garantáltan elégedetten távozol a virtuális kasszától, böngéssz a Vatera oldalán, és találd meg a legmenőbb karácsonyi ajándékokat!

Fotók: shutterstock.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!