4 ajándéktipp szülőknek - Csalj mosolyt a gyermeked arcára karácsonykor

Talán az összes rokon közül a legnehezebb a gyerekeknek ajándékot választani, mivel egy felnőtt már annyira nincs tisztában az éppen aktuális mesetrendekkel. Ha nem akarsz mellényúlni, szemezgess a mi válogatásunkból, ami nem csak klasszikus, de minden gyereket szórakoztató meglepetésekből áll.

Játék a tanulás

Klasszikus ajándékok közé tartozik a könyv, amit már fiatal korban érdemes a csemeték kezébe adni. Az egészen piciknek tökéletesek a beszélő mesekönyvek, de egy népszerű mozi- vagy mesefilm írott változatát is odaadhatjuk. A nagyobbaknak már komolyabb írások dukálnak. Ilyen esetekben először érdemes kipuhatolózni, hogy milyen típusú történetekért rajonganak, majd ennek megfelelőlen keresgélni a könyvesboltban.

Közös játék a szülőkkel

Ha kicsit komolyabb ajándékot szeretnénk adni, akkor egy társasjáték, makett készlet vagy terepasztal több szempontból is tökéletes lehet: összetett munkáról van szó, így akár a család összes tagja részt vehet az ötletelésben és az építésben. Elkészítése ráadásul folyamatos gondolkodtatásra és kreativitásra készteti az embert, ezért remek lehet a különböző készségek fejlesztésére. Mindegy milyen meglepetést találtunk ki, egyre figyeljünk oda. Tartsuk meg az egyensúlyt az alapokat adó, fejlesztő játékok és a modern találmányok között!

Fotó: thesun.co.uk, jamwee.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!