Hirdetés

3 különlegesen isteni karácsonyi puncs recept - Ezeknél finomabbat még az adventi vásárban sem kapunk!

A forralt bor mellett az adventi időszak legjobb alkoholos itala a különleges ízvilágú puncs. De nem kell sok pénzt elköltenünk a vásárokban, ha inni szeretnénk egy kicsit ebből a finomságból, hiszen otthon is könnyen elkészíthetjük! Mutatok is 3 isteni puncsreceptet, és hidd el, ezeknél jobbat még a karácsonyi standoknál sem kapsz!

Hagyományos karácsonyi puncs

Hozzávalók:

  • 1 liter feketeribizli- vagy almalé
  • 5 dl narancslé
  • 5 dl száraz vörösbor
  • 1-2 db fahéj
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg porcukor
  • 1 hámozatlan narancs

Elkészítés:

Öntsük bele egy lábasba a ribizlilevet, a narancslevet, a bort, a cukrot, a fűszereket és a félbevágott vanília rudat, majd forraljuk fel. Közben vágjuk fel a narancsot szeletekre, és adjuk hozzá. Ha alaposan összeforrt, már meg is kóstolhatjuk!

Vaníliás puncs

Hozzávalók:

  • 0,65 liter forró vaníliás fekete tea
  • 5 cl rum
  • 8 dkg barna cukor
  • 3 szem ánizs
  • 2 rúd vanília
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 narancs
  • 1 citrom

Elkészítés:

Vágjuk fel hosszában a vanília rudakat, aztán kaparjuk ki a belsejüket, és keverjük a rummal együtt a teába. Ezután adjuk hozzá a barna cukrot, a fahéjat, az ánizst, és hagyjuk 10-15 percig állni. Közben hámozzuk meg a narancsot és a citromot, majd vágjuk fel csíkokra a héját, tegyük bele egy kicsit ázni a puncsba, a levüket pedig keverjük hozzá. Tálaljuk forrón, és díszítsük fahéjrúddal vagy narancsszeletekkel.

Kattints tovább az isteni mézes narancsos puncs receptjéért!

Fotók: sophiesworld.com, mexicanmadameatless.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!