Vágyfokozó illatok

Ha igazán szenvedélyes éjszakát szeretnél, vesd be a különböző vágyfokozó praktikákat. Cikkünkből megtudhatod, hogy mely illatok korbácsolják fel legjobban a vágyakat.

Rózsa
A rózsa a kezdetektől fogva összefonódik a csábítással. Illóolaja oldja a feszültséget, mennyei ellazuláshoz vezethet. Régóta a nők csábítási eszköze, ám nemcsak az ágyneműre hintve segíthet az együttlét fokozásába. A rózsa illata dopamint szabadít föl, ami sajátos hormon, a kábult-boldog állapotért felelős. Sőt, az esszenciájában olyan anyag is található, mely fokozza az örömérzetet a boldogsághormon bomlásának késleltetésével.

Ánizs
Magjait ételek, italok fűszerezéséhez használták, a hedonista Róma egyik legkedveltebb ízesítője volt vérpezsdítő hatása miatt. A gyógyászatban is felhasználják a magjából nyert olaját, ám maga az illat is vágyfokozó.

Citrusfélék
A bioflavionoidokat tartalmazó citrusfélék számos pozitív élettani hatással, serkentő erővel bírnak. A grépfrút illóolaja nyugtat, illetve enyhíti a szorongást, sőt a szövetek vérellátását is fokozza. A narancsvirág érzéki illatát már Kleopátra is alkalmazta, hisz enyhe eufóriát okoz. Régen a rózsaszirmok mellett narancsvirágot is hintettek a nászágyra.

Verbéna
A verbéna, más néven vasfű kiélezi az érzékszervek működését, érzékenyebbé tesz, ezáltal növeli a szerelmi vágyat. A verbéna kifejezés jelentése elbűvölés, ami abból ered, hogy régen a szerelemkötésre használt főzetek egyik alkotóeleme volt.
 

Szegfűszeg
Már az ősi kínaiak is rágcsálták, hogy erotikus kalandjaik során nagyobb élvezetben legyen részük. Illóolaja erősen serkentő, és a hímvessző megnagyobbodását is előidézheti. Izgató hatását eugenol tartalmának köszönheti.
 

Orchidea
A kosboroknak jellegzetes, here alakú ikergumójuk van, amelyet számos kultúrában afrodiziákumnak tekintettek. Az orchideák erről kapták tudományos nevüket, ugyanis az Orchis görögül herét jelent.
 

Vanília
A különleges orchideafajta termése, a vanília a legősibb vágyfokozók egyike. A hagyomány szerint Casanova is rendszeresen alkalmazta. Dél-Amerikában az impotens férfiak a tequilába kevert vaníliától remélik férfiasságuk visszatérését. A fűszert azóta tartják afrodiziákumnak, amióta Cortez először látta az azték császárt, Montezumát vaníliával kevert csokoládét inni.

Jázmin
A jázmin fehér virágját éjjel gyűjtik be, mivel akkor intenzívebb az illata. A jázminolaj ellazít, megakadályozza a korai magömlést és fenntartja a szexuális érdeklődést.
 

Fahéj
Az egyik legnépszerűbb és legismertebb vágyfokozó fűszernövényünk a fahéj: fokozza a szervek vérellátását és kellemes illata érzéki hangulatot teremt. A nemi mirigyeket izgatja, hangulatfokozó és potencianövelő illóolaját az indiánok a nemi szervükre kenték.

 

Oldalak