Szex-felmérés: kevés partner, változatos pózok - Így gyűrik a lepedőt a magyar nők

Egy új felmérés szerint a magyar nők több mint fele négy partnerrel bújt eddig ágyba. A kutatás arra is fény derített, hogy Magyarországon melyek a legkedveltebb pózok.

Nem úgy váltogatjuk partnereinket, mint a fehérneműt

A fiatal magyar nők többségének tíznél kevesebb szexpartnere volt az élete során – derül ki a JOY magazin rendhagyó reprezentatív felmérésből. Az Ország Szextesztje című online kutatás azt is megállapítja, hogy a szexpartnerek száma és a jelenlegi párkapcsolati állapot között nincs komolyabb összefüggés. A 18-49 éves egyedülálló nők 69%-a, az alkalmi kapcsolatban élők 66%-a, a párkapcsolatban élők 80%-a és a házasok 72%-a is tíznél kevesebb emberrel bújt ágyba.

A kutatásban résztvevők közel fele négy, vagy ennél is kevesebb szexuális partnert fogyasztott el. Jóval kevesebben vannak, akik 5-9 emberrel (26%), vagy 10-15 partnerrel (15%) gyűrték a lepedőt. Húsznál több „játszótársról” a nők mindössze 8%-a vallott.

Vannak, akik az erotikus örömöket egyetlen partnerrel élik át. Összesen tízből egy nő mondta azt, hogy a szexlistája igen rövid: egyetlen nevet tartalmaz. A huszonéveseknél ez az arány 15%, a harmincasok körében 5%, a negyvenesek esetében pedig 11%.

A magyar nők többsége kevesebb, mint tíz partnerrel szexel élete során

A szexkutatás rávilágít arra is, hogy a nők hány százaléka éli szexmentesen az életét. A 18-29 évesek 7%-a mondta azt, hogy még senkivel sem került intim közelségbe. Az idősebb korosztályoknál a szüzek aránya egy százalékos.

„Szakmai tapasztalataim azt mutatják, hogy mind az alkalmi, „egyéjszakás” kapcsolatokat hajlamosak „elfelejteni” a nők, mind pedig azokat az együttléteket, amelyek során „csak” orális vagy petting játékokat élnek át, közösülést azonban nem. Az 1-4 szexkapcsolat kevésnek semmiképpen nem mondható - a hosszútávú elköteleződés előtt ajánlott a szexuális élet „begyakorlása”, és ehhez néhány partner mindenképpen tanácsos. 12 partner felett azonban a nők hajlamosabbá válhatnak arra, hogy kevésbé viseljék el a szexuális monogámiát” – mondta el Rozs Erika szexuálpszichológus.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.