Szerelembe estél? Ezeket érdemes tisztáznod új párkapcsolatod elején

A nyár a vibráló hangulat, a fülledt esték, a baráti összejövetelek, a kötetlen beszélgetések időszaka, egyben remek alkalom a lazulásra, ismerkedésre vagy egy új szerelemre. Ha már fülig beleestél a pasiba és nem csak egynyári kalandra vágysz, hanem szeretnéd szorosabbra fűzni a szálakat, akkor fontos, hogy tudatosan vágj bele! A Richter tartós párkapcsolatok pozitívumait hangsúlyozó Ragaszkodj hozzá! kampánya hasznos tippekkel szolgál a legkényesebb témákban is a pároknak a harmonikus hétköznapokhoz, az első randitól egészen a családdá válásig. (x)

Lehet, ő az, akit kerestél!

Elkezdtél randizgatni a baráti társaságodból egy sráccal? Nos, az a jó hírünk van, hogy egy felmérés alapján jó eséllyel alakulhat ki köztetek tartós párkapcsolat. A Stanford egyetem 2017-es kutatásán alapuló statisztikák szerint ugyanis a résztvevők leggyakrabban baráti, ismerősi körükön keresztül találkoztak szerelmükkel, második helyen a bár vagy étterem állt, míg például az online megismerkedés csupán a hatodik helyen szerepelt. A feltételek tehát adottak, nézzük, miket érdemes már a bimbózó kapcsolat elején átbeszélnetek!

Kellemetlen kérdések, kényelmes megoldások

Most, hogy eldöntöttétek, igen, belevágtok, megpróbáljátok, milyen együtt, a kettőtök közti kapocs egyre szorosabbra fűződik. Hosszasan beszélgettek, programokra jártok, jól érzitek magatokat egymás társaságában. Csak idő kérdése, mikor kerül képbe a szexualitás. Azon belül pedig vannak olyan témák, amelyek a „muszáj” kategóriába tartoznak, de egyszerűen nem lehet a szőnyeg alá söpörni őket. Ugyanis az, hogy szexuális életeteket miképpen kezditek meg az új kapcsolatban, egyáltalán nem mindegy, ahogyan a fogamzásgátlás kérdése sem. Hogy a mindkettőtök számára kényelmes megoldást választhassátok, érdemes megfontolni az alábbi tanácsokat!

Ragaszkodj hozzá! tippek:

Légy bátor!

Merj belevágni a komoly kapcsolatba! Az elköteleződés nem rossz dolog, a bizalomra és megértésre épülő, hosszú távú párkapcsolat örömöt, csodás élményeket és boldog mindennapokat hozhat életetekbe. S ha már együtt vagytok, akkor is bátran tartsd magad a kapcsolatotokhoz fűződő elvárásaidhoz!

Légy nyitott!

Friss kapcsolatotokban beszélgessetek sokat, ismerjétek meg egymást, és ne féljetek komolyabb témákat is szóba hozni! Így kiderülhet, valóban passzoltok-e egymáshoz, a kialakult bizalmas légkörben pedig még a kellemetlen témákról is egyszerűbb nyíltan beszélni.

Légy tudatos!

Mondjuk ki, a szexualitás a párkapcsolat egyik legfontosabb alappillére. Azonban csak akkor tudjátok felszabadultan élvezni egymás társaságát a hálószobában, ha magabiztosak vagytok és biztonságban érzitek magatokat lepedőgyűrögetés közben is. Hangsúlyozd tehát, hogy szerinted a tudatosság a szexualitásban is fontos szerepet játszik. Beszéljetek nyíltan és őszintén a védekezésről is - igen, már a kapcsolat elején! -, vegyétek át közösen a lehetőségeket, hiszen ma már számos módszer közül válogathattok a tablettától kezdve az óvszerig. Forduljatok nőgyógyászhoz tanácsért, ő segít a megfelelő fogamzásgátló kiválasztásában!

Ami érdekel, keress rá!

A tartós párkapcsolatok értékeit hangsúlyozó és a tudatos családtervezés fontosságát hirdető Ragaszkodj hozzá! kampány weboldalán számos további hasznos tipp, informatív tartalom és érdekes cikk nyújt iránymutatást ahhoz, hogy miképpen alakítható ki és tartható fenn a hétköznapokban is a harmonikus párkapcsolat.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!