A csúf igazság: kiderült, hogy a nőket vagy a férfiakat indítja be jobban a pornó

A neurológiai vizsgálatok eredményei még a kutatókat is meglepték.

Izgató a kukkolás

Szinte mindenki megtapasztalta már, hogy amikor egy társaságban beszédtémává válnak a pornónézési szokások a nők és a férfiak különböző módon reagálnak. A legtöbb pasi nem kezeli tabuként, sőt, egymással meg is osztják ezeket a tartalmakat vagy a láttotakat, míg a nők sokkal szemérmesebbek e tekintetben. Persze, nem mindenkinek nyújt élvezetet az, ha másokat lát szexelni, de az emberek többsége időnként vagy rendszeresen belepillant erotikustartalmú filmekbe.

A szexológusok és szexuálpszichológusok többféle állásponton állnak a pornográfia kérdéskörében. Az egyik tábor szerint, a pornó egyértelműen károsítja az egészséges szexualitást, míg a másik nézőpont azon a véleményen van, hogy az igényes, tartalmilag valósághű pornó, mely a nemi aktus mellett az érzelmek ábrázolására is hangsúlyt fektet, akár gazdagíthatja is a szexuális kultúrát. Akárhogy is legyen, a társadalom a pornónézést a férfiakkal azonosítja, de vajon tényleg csak számukra okoz örömet ez a tevékenység vagy a nőket is lázba hozza egy-egy ilyen videó látványa? Német kutatók most neurobiológiai kísérlettel jártak utána az igazságnak.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.

Szólj hozzá Te is!