A jó hírrel kezdjük vagy a rosszal? Ezt hozta a szinglik számára az elmúlt időszak

Az oltások megjelenésével úgy tűnt, a járvány árnyékában újra kissé felszabadultabban ismerkedhetnek az egyedülállók. Egy friss felmérés szerint azonban a szinglik helyzete korántsem fekete-fehér.

Az egyik szemünk sír, a másik nevet

A Randivonal.hu párkereső oldal friss felmérése szerint a társkeresők aktuális boldogsági indexe a 2020-as évhez képest 4 százalékot zuhant és úgy tűnik, jobban elzárkóztunk egymástól, ugyanis 2021-ben közel 10 százalékkal többen érezték úgy, hogy nincs kivel beszélniük. Ugyanakkor a helyzet nem teljesen reménytelen, sőt!

Minden második egyedülálló nem érzi magát boldogtalannak amiatt, hogy egyedül kell megélnie a hétköznapokat. Továbbra is a Vas megyei társkeresőkre jellemző ez főként, emellett a kisebb településeken élők sem érzik egyáltalán boldogtalannak magukat egyedülállóként.

A nemek tekintetében viszont továbbra is a férfiaknak megterhelőbb az egyedüllét és őket zavarja jobban, ha nincs kivel beszélniük - főleg a 30 alatti korosztály kétharmadát feszélyezi ez.

Az egyedülállók fele nem érzi magát boldogtalannak

Habár az egyedüllétet 10-ből 6 társkereső többnyire jól viseli, legalább ennyiüknek hiányzik a társasági élet, főleg a 30-40 éves korosztálynak. A tavalyi kutatásban még a 30 év alatti korosztályt érintette inkább a társasági élet kimaradása, ám hosszú távon úgy tűnik az Y generációra volt nagyobb hatással az elszigeteltség.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: gettyimages.com

Oldalak

  • 1
  • 2