Szakítás után - Kérdőjelek és fájdalmak

Szakított veled, de még szereted. Szakítottál vele, de hiányzik. Az ember lánya egy darabig sajnáltatja magát, aztán elkezd azon gondolkodni, hogy hogyan szerezhetné vissza a nagy Őt. Sajnos, néha elfelejtjük felmérni a helyzetet, és nem vesszük észre, hogy tovább kell lépni.

Ha te szakítottál
Némileg elhamarkodott lépés volt, ha most vissza szeretnéd kapni. A probléma, ami a szakítást generálta már megoldhatóvá vált számodra, hiszen el tudod képzelni, hogy újra együtt legyetek. Ez viszont azt jelenti, hogy talán akkor is meg tudtátok volna beszélni, de te a könnyebb utat választottad.
Nem kizárt, hogy vissza tudod szerezni kedvesedet, de ha ezek után nemet mond, akkor azt is meg kell, hogy értsd. Felnőtt nő vagy, a problémák nem azért vannak, hogy elszaladj előlük, hanem hogy megold őket. Ne feledd, te nem hittél kettőtök kapcsolatában.

Ha ő szakított
Ez némileg bonyolultabb helyzet, ha pedig vissza szeretnéd kapni, akkor jóval megalázóbb is. Nyilván nem megoldás, ha hívogatod, hogy még szereted. Ha akkor nem magyarázta meg, hogy miért vetett véget a kapcsolatotoknak, akkor minden bizonnyal egy beszélgetéssel még tartozik neked, de ha csupán arról van szó, hogy megváltoztak az érzései, akkor ezt el kell, hogy fogadd. A szerelmet nem tudod ráerőszakolni senkire.
Ne akarj együtt lenni egy olyan emberrel, aki nem szerelmes beléd. Ennél tartsd többre magad, mert nyilván van az a férfi, – ha most még nem is ismered – akinek te leszel a világ közepe.

Túllépni mindig nehéz
Szinte mindegy, hogy melyik oldalon állsz, feldolgozni egy kapcsolat végét mindig nehéz. Egy hatalmas csalódás. Magadban épp úgy, mint benne. Együtt nem sikerült, mégis egymást hibáztatjátok. Aztán eljön az a pont, amikor rájössz, hogy te sem tettél meg mindent, amit lehetett volna. Ekkor pedig vagy újra akarod kezdeni, mert látod az elkövetett hibákat, vagy azt mondod, hogy „a következőnél erre majd jobban figyelek”. Így vagy úgy, de egy szakításból mindig tanulunk.

Mérlegelve
Nem lehet azt mondani, hogy ha egyszer valaki szakított veled, akkor soha többé nem akarhat tőled semmit. Nincs két ugyanolyan kapcsolat, így általánosítani sem szabad, hogy mit tehetsz meg vagy sem annak érdekében, hogy visszaszerezd. Talán a legfontosabb, hogy a méltóságodat megtartsd. Ez pedig kizárólag rajtad múlik.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!