Párkapcsolati tippek sorozatokból - Tanulj belőlük!

Előfordult már veled, hogy egy sorozatot nézve úgy láttad, mintha a szerelmi jelenetek minden egyes pillanata rólad szólna? Volt már olyan, hogy valamilyen párkapcsolati problémádra választ kaptál egy epizódból? Olvass tovább, és megtudhatod, hogyan hasznosíthatod a sorozatokban látottakat a magánéletedben!

Bár a sorozatok töténetében számtalan fantasztikus szerelmi viszony kibontakozott már, a most következő párok valahogy mégis kiemelkednek a sorból.

Barátom a szerelmem: Ross és Rachel (Jóbarátok)
Bátran kijelenthetjük, hogy ők ketten alkotják a sorozatfüggő emberek számára „A párt”. Na persze, azoknak, akik nyomon követték anno a "Jóbarátok" évadait. Rachel és Ross folyamatos egymásra találása a szemünk láttára vált minden idők legromantikusabb szerelmi szálává. Ők azok, akik aztán mindenen keresztülmentek: plátói és viszonzatlan szerelem mindkét oldalról, összejövés, szakítás, kibékülés, közös gyerek, és még sorolhatnánk.

Tanulság
A legnagyobb tanulsága kettejük kapcsolatának talán az volt, hogy mindvégig kitartottak az érzelmeik mellett, és ez vezette őket a végső egymásra találáshoz is. A közös élmények, a megértés, a bizalom és az őszinte barátság volt az, ami annyira különlegessé tette a szerelmüket.

Mellékszálon a legjobbak: Miranda és Steve (Szex és New York)
Habár Carrie és Mr. Big románca igencsak megosztotta a nézőket, nem vitás, hogy a sorozat legédesebb és legtanulságosabb kapcsolata Mirandáé és Steve-é volt. A szépen lassan elmélyülő kapcsolatot esküvő és közös gyerek tette teljessé. Aztán jött a feketeleves – igaz, ez már a mozifilmben volt–, Miranda egyre kevesebbszer vágyott a szexre, amit Steve egy kétségbeesett félrelépéssel nyugtázott. Ez volt a legnagyobb törés és egyben fordulópont a közös életükben, és némi csatározás és gondolkodás után, éretten kezelték a helyzetet, és úgy döntöttek, tiszta lappal folytatják tovább.

Tanulság
Bár egy kapcsolat tele van buktatókkal, és van úgy, hogy az egyik fél letér a közös útról, ez nem jelenti a szerelem végét. Ha az egymás iránti érzelmek felülemelkednek a sérelmeken, és mindkét fél belátja a hibáit és változtatásokra szánja el magát, akkor hasonlóan boldogok lehetnek, mint Miranda és Steve.

Az örök fiatalok: Marshall és Lily (Így jártam anyátokkal)
Az ő titkuk: sose nőjünk fel! Bár már túl vannak egy esküvőn – ami azt illeti többön is –, és ismerkednek a gyermekneveléssel is, még mindig ugyanazok a bohém, kissé őrült emberek, akik mindig is voltak. Az ő kapcsolatukban is volt egy mélypont, pont az esküvőjük előtt: Lily megijedt, hogy elveszíti a függetlenségét, és feladja az álmait. Őszintén: kinek nem fordulnak meg a fejében ilyen gondolatok esküvő előtt?

Tanulság
A mélypont után azonban felálltak: Lily rájött, hogy a félelem nem lehet olyan erős, mint a Marshall iránt érzett szerelme, így bátran szembenézett az előttük álló dolgokkal. Kibékültek, és ott folytatták, ahol abbahagyták. A kapcsolatuk arra tanít, hogy nem kell mindig mindennek tökéletesnek lennie, hiszen az életben sokszor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azokat előre eltervezzük.

A sort még folytathatnák olyan etalonnak számító párokkal, mint Lynette és Tom Scavo a Született Feleségekből, akik több mint 20 év házasság után álltak megoldhatatlannak tűnő problémák előtt, és persze megoldották őket. Persze az élet nem mindig alakul úgy, mint a sorozatokban, de ha olykor-olykor segítenek az ott látottak, már érdemes volt nézni őket.

Oldalak

Sztárok
Peller Mariann háziasszonyként csatlakozott az Anya jól van (?) konferenciánkhoz, melynek során számos kulcsfontosságú kérdésben hallgathattunk végig szakmai előadásokat, beszélgetéseket. Az...
Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.
Lifestyle
Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik tejtermék kínál jobb tápértéket, akkor olvass tovább.