Bed&Love

“Soha többé nem akarok szerelmes lenni!!!” - Tényleg? Akkor ezt kell tenned

Nagyon sok ember érzi úgy, élete során akár többször is, hogy elege van és többé nem akar szerelmes lenni. Nekik szól szakértőnk, Kozma Anita párkapcsolati tanácsadó aktuális cikke.

"Nem akarok szerelmes lenni"

Sokszor hallom férfiaktól és nőktől egyaránt, hogy: "Nem akarok szerelmes lenni!" Vajon miért félnek az emberek a mély érzésektől? Megannyi csalódás, fájdalom, átsírt, átvirrasztott éjszaka vezet ehhez a kijelentéshez. Életünk első szerelembe esését nagy lelkesedéssel, kirobbanó örömmel fogadjuk. Megéljük, kimutatjuk az érzéseinket, közel engedjük a másik felet önmagunkhoz. Azonban bizonyos esetekben jön a szakítás, csalódás, fájdalom. Minél többször éljük át a szakítás fájdalmas érzését, annál kevésbé akarunk szerelembe esni. Félünk az esetleges fájdalomtól, attól az elviselhetetlen tehetetlenségtől, amit ilyen esetekben érzünk.

Az egyik legrosszabb szituáció az amikor megismerkedünk valakivel, 5 méterre a föld felett járunk a szerelem mámorától és ebben a felfokozott örömteli pillanatban nem látjuk azt, hogy a hőn áhított személlyel hosszú távon nem fogunk passzolni vagy éppenséggel a "szerelmünk" többfelé is játszik. Mi persze vakok vagyunk a szerelemtől és el sem tudjuk képzelni, hogy a kedvesünk kilép a kapcsolatból vagy esetleg olyan dologgal szembesülünk vele kapcsolatban, ami hideg zuhanyként ér és ezzel nem tudunk együtt élni. Ilyenkor jön az igazi pofon, becsapva érezzük magunkat és szégyelljük magunkat, hogy kimutattuk az érzéseinket, sebezhetővé váltunk.

Fotó: sheknows.com

Oldalak

Bed&Love
Lifestyle
A 28 éves fitnesz influenszer élete legkínosabb pillanatáról rántotta le a leplet - ennél rosszabbat tényleg nehéz elképzelni.
Lifestyle
Szeretek a szavakkal játszani, és ahogy leírtam ezt a címet, feltűnt, hogy az el-altatniban benne van, hogy el. Tőlünk el, vagyis a távolítás. A fel-tölteniben pedig az emelés, akár a felemelés a...
Lifestyle
A gyerekek néha mondanak furcsa dolgokat, de ha ilyesmit hallanánk tőlük, biztosan mi is kifutnánk a világból. Íme 9 sokat sejtető, mégis hátborzongató mondat, amit gyerekek a szüleinknek mondtak.