5 bizarr dolog, amit a tested művelhet veled szex után - Te is tapasztaltad már valamelyiket?

Bár a közösülést követő áhítatos percekben ritkán gondolunk szervezetünk működési folyamataira, feltűnhet, hogy testünk olykor furcsa tünetekkel reagálhat a szexuális együttlétre. Te tapasztaltad már valamelyiket?

Vaginaszél

Az úgynevezett hüvelyi szellentés kellemetlen meglepetésként érheti azokat, akik korábban még nem hallottak róla, pedig valójában egy természetes és ártalmatlan jelenségről van szó szó. Az aktus során levegő kerülhet a hüvelynyílásba, amely aztán távozáskor szellentéshez hasonló hangot eredményez.

Enyhe vérzés

Bár ritkán, de előfordulhat, hogy menstruációtól függetlenül enyhe hüvelyi vérzést tapasztalunk közösülést követően. Az esetek nagy részében nincs ok aggodalomra, a méhnyak jó indulatú gyulladása is okozhatja, de rendszeresen visszatérő, illetve nagyobb mennyiségű vérzés esetén érdemes szakorvossal konzultálni.

A közösülést követően tapasztalt furcsa tünetek a legtöbb esetben ártalmatlanok

Égő érzés vizeléskor

Nem győzzük eleget hangsúlyozni a közösülést követő vizeletürítés fontosságát, hiszen így tudjuk a leghatékonyabban elejét venni a hüvelyi úton történő, illetve a hólyagot érintő fertőzéseknek. Előfordulhat azonban, hogy az aktust követő első vizelést enyhe égő, csípő érzés kíséri - amennyiben az érzés 1-2 órán belül elmúlik, nincs ok aggodalomra. Megelőzésképp érdemes figyelni arra, hogy behatoláskor a hüvely mindig kellőképpen nedves legyen - szükség esetén használjunk bátran síkosítót.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2
Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.