Bed&Love

Lankadó lelkesedés – Ez az oka, ha a férfi puha marad odalent

A merevedési probléma sokkal gyakoribb, mint azt elsőre gondolnánk, mégis tabu téma, akár egy végzetes kórság. Pedig megfelelő változtatásokkal, szakember segítségével nagyon szépen oldható ez a szexuális elakadás. A megoldás felé vezető út első lépése a probléma hátterében álló lelki tényezők feltárása, megértése és feloldása. Gazdóf Réka írása.

Mi lehet a háttérben?

1. Stressz az örök ellenség

Akármennyire is erős és teherbíró egy férfi, mindenkinek vannak korlátai, csak ezeket a határokat szeretjük figyelmen kívül hagyni. Egy férfire is ugyanúgy hatással van egy nehezebb periódus a munkahelyen, kimerültség, vagy bármilyen más okból fakadó stressz. A testi- lelki túlterheltség a lehető legkevésbé kívánatos pillanatokban tud kiütközni, például a hálószobában.

2. Egzisztenciális biztonság hiánya

Szintén a merevedési probléma kialakulásának kedvez a munkahelyi sikertelenségek sorozata, adott esetben a munka elvesztésétől való félelem, vagy a munkanélküliség. Amennyiben veszélyben az egzisztenciális biztonság, elképzelhető, hogy meginog a férfi szerep betöltésébe vetett hit.

A férfiak esetében a szexuális aktivitás, produktivitás és teljesítmény szoros összefüggésben van a munkahelyi sikerekkel és az önmegvalósítással.

Minél inkább ”teremtő” egy férfi, és meg tudja élni önmaga erejét, alkotó képességét, annál magabiztosabb lesz az ágyban.

3. Magas elvárások

Akár az önmagunkkal szembeni, akár a velünk szemben támasztott szinte irreálisan magas elvárások teremthetnek egy olyan szorongást, mely impotenciához vezethet. A meg nem felelés érzése, a kudarctól való félelem hathatnak kasztrálóan.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotók: 390mn.com, huffingtonpost.com

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Bed&Love
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.